Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tre ting der kendetegner HR-folk: Udnyt det til jobsamtalen

Vil du svinge godt med HR-medarbejderen under jobsamtalen, er det en god idé, at signere at du er åben over for nye ting.

HR-folk har ligesom andre faggrupper nogle fælles personlighedstræt, bl.a. er de generelt meget glade for sociale kontakt. Foto: Tim Gouw / Ideationkings.com

I dag er det langt fra usædvanligt, at virksomheder personlighedstester jobsøgende for at finde ud af, om de som personer passer ind i virksomheden. Men som jobsøgende kan du faktisk også bruge informationerne fra personlighedstests til at klare dig bedre til jobsamtalen.

De personer, der arbejder i HR-branchen, har nemlig en række personlighedstræk til fælles. Og kender du dem, kan det være en fordel for dig, når du er til jobsamtale. På baggrund af mere end 15.000 personlighedstest har People Test Systems sammenlignet HR-folks personlighed med de øvrige testpersoner.

Sådan skiller HR-folk sig ud.
 • HR-folk er mindre organiserede end gennemsnittet. På planlægning scorer de 5,95 under gennemsnittet, på ordenssans er det 2,86, og på detaljer scorer de 11,86 point lavere end gennemsnittet.
 • HR-folk scorer 2,6 point højere end gennemsnittet i forhold til at være udviklingsorienterede.
 • HR-folk har en høj social kontakt. De scorer 5,12 og 3,77 point højere end gennemsnittet på henholdsvis kommunikationsmængde og fri kommunikation.
 • De scorer 4,88 point lavere end gennemsnittet på koncentration.
Kilde: People Test Systems.

Torben Tolstøj, der er adm. direktør i People Test Systems, giver her tre råd til, hvordan den viden kan udnyttes til jobsamtalen.

 • HR-folk scorer højere end gennemsnittet på alle tre områder under social kontakt. De taler generelt mere og har lettere ved at tale med hvem som helst, end gennemsnittet har. For at imødekomme det som jobsøgende, handler det om at være lidt frisk i måden at gå til samtalen på. Man skal både give plads og lytte, og man skal tage del i dialogen og lad være med at være for afventende.
   
 • HR-folk er generelt udviklingsmotiverede i deres personlighed, hvor de prioriterer både faglig og personlig udvikling i jobbet. Derfor er det en god idé at kommunikere, at du kan se muligheder i tingene. Vær altså åben over for at se tingene på en ny måde.
   
 • HR-folk er mindre strukturerede end gennemsnittet. Både på planlægning, ordenssans og detaljer ligger de under gennemsnittet. Derfor kan de ofte godt lide at møde folk, der har struktur. Det giver dem tryghed. Strukturen kan du vise til jobsamtalen ved at være struktureret i den måde, du taler på. Lad være med at springe for meget rundt i tingene.
BRANCHENYT
Læs også