Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fårup Sommerland er blevet solgt - direktør stopper

Direktør og medejer af Fårup Sommerland, Søren Kragelund, har solgt sine aktier og træder tilbage.

Efter mere end 40 år har Søren Kragelund, direktør og medejer af Fårup Sommerland, valgt at sælge sin ejerandel af den nordjyske forlystelsespark. Foto: René Schütze.

Den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland gennemfører et generations- og ejerskifte.

Direktør og medejer Søren Kragelund, hvis far var med til at grundlægge Fårup Sommerland i 1975, har valgt at sælge sine aktier i forlystelsesparken til partner Henrik Scnack.

Samtidig fratræder Søren Kragelund som direktør og bestyrelsesmedlem, men fortsætter i en stilling som konsulent frem til 2017. Det oplyser Fårup Sommerland i en pressemeddelelse.

»Det er naturligvis en stor, men også meget velovervejet beslutning, jeg nu har taget. Jeg har haft mere end 40 fantastiske år i Fårup Sommerland, og mine børn er i gang med egne karrierer i London og København. Det er derfor en rigtig god løsning for mig og min familie, at familien Schnack har mulighed for at overtage min ejerandel,« siger Søren Kragelund.

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 af Søren Kragelunds far, Anders Kragelund, og Henrik Schnacks mor, Kamma Schnack. I 1996 overtog de nuværende ejere og fætre Søren Kragelund og Henrik Schnack det fælles ejerskab med 50 pct. hver.

Med overtagelsen af Søren Kragelunds aktier er Henrik Schnack sammen med sønnerne Martin Norrbom Sams og Jakob Schnack nu eneejere af Fårup Sommerland.

»Det glæder mig, at vi formår at bevare Fårup Sommerland som en familieejet nordjysk virksomhed. Det vil sikre, at de kerneværdier, som Fårup består af, vil blive bevaret. Det er et særdeles veldrevet firma, vi nu overtager hele aktiekapitalen i - og det har Søren en meget stor del af æren for,« siger Henrik Schnack.

Fårup Sommerland har over en halv mio. besøgende om året og er en af de største turistattraktioner i Nordjylland. I fjor tjente forlystelsesparken 9 mio. kr., men omsætningen stagnerede på grund af »en kold og regnfuld forsæson og sommer.«

Ifølge bestyrelsesformand Ole Mølgaard går Fårup Sommerland snarest muligt i gang med at finde en ny adm. direktør. Som ny midlertidig direktør er selskabets bestyrelsesmedlem og tidligere revisor Tage Borregaard tiltrådt.

Finans Briefing giver dig hver dag alle de mest interessante nyheder, eksklusivt udvalgt af vore redaktører og leveret til din indbakke. Tilmeld dig her og styrk overblikket.

BRANCHENYT
Læs også