Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk Taxi Råd: Straffesag mod Uber er helt essentiel

Det er et stort skridt, at anklagemyndigheden nu rejser straffesag mod Uber, mener Dansk Taxi Råd.

Arkivfoto: Andy Wong/AP

Anklagemyndigheden har i dag offentliggjort, at den rejser en straffesag mod den hollandske virksomhed Uber for at medvirke til, at chauffører bryder taxiloven.

Den nyhed møder stor jubel hos Dansk Taxi Råd, der flere gange har været ude med riven efter Uber-tjenesten, som, de mener, bryder taxilovgivningen.

- Vi er glade for, at anklagemyndigheden nu har valgt at rette tiltale mod dem. Det er et rigtig stort skridt, siger Trine Wollenberg, der er direktør i Dansk Taxi Råd.

Tidligere på året blev en 28-årig Uber-chauffør dømt til at betale en bøde på 6000 kroner for at bedrive ulovlig taxikørsel.

Hos Dansk Taxi Råd er man yderst tilfreds med, at anklagemyndigheden nu har taget skridtet videre og rejst straffesag mod virksomheden, der står bag.

- I vores optik er virksomheden Uber roden til, at Uber-chauffører kører rundt på gader og stræder.

- Det er dem, der formidler kørslen, og det er i virkeligheden dem, der medvirker til den ulovlige taxakørsel. Så det er helt essentielt, at anklagemyndigheden nu har rejst den her sigtelse, siger Trine Wollenberg.

Får anklagemyndigheden medhold i sagen mod Uber, vil det få stor betydning for de danske taxachauffører, mener Trine Wollenberg.

- Det får forhåbentlig den betydning, at virksomheden Uber respekterer det danske retssystem og dermed lukker deres tjeneste.

- Og så vil det selvfølgelig få den betydning, at taxachaufførerne igen får tiltro til, at vi har et retssystem og nogle love i Danmark, som skal overholdes, siger hun.

BRANCHENYT
Læs også