Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Glem alt om plastickortet, snart kan du betale med en selfie

I løbet af næste år skal danskerne kunne gennemføre betalingerne med ansigtsgenkendelse, lyder det fra betalingsgiganten Mastercard.

Den nye teknologi fra Mastercard kan godkende betalinger med en selfie.

Der sker rigtig meget på betalingsfronten i disse år. Mange danskere går allerede rundt med det kontaktløse dankort i pungen, og Mobilepay kan bruges som betaling i flere og flere butikker - både online og fysiske af slagsen.

Udviklingen kommer til at fortsætte. Sådan lyder det i hvert fald fra den internationale betalingsvirksomhed Mastercard.

Den digitale betalingsløsning Masterpass, som i dag kan bruges i 33 lande, kommer nemlig til at fungere med både fingeraftryk og ansigtsgenkendelse til godkendelse af en betaling.

»53 pct. af forbrugerne glemmer et af deres mange passwords i løbet af ugen. Det prøver vi at løse med Mastercards identitetstjek,« siger Christophe Zehnacker, der har ansvaret for Mastercards digitale betalinger i Vesteuropa.

Han lover, at vi danskere allerede i løbet af 2017 kommer til at godkende betalinger med ansigtsgenkendelse.

Mastercard har tidligere fortalt om teknologien, som kaldes Mastercard ID Check, men nu bliver der altså sat tidspunkt på teknologien. Christophe Zehnacker lover, at Mastercard ikke kommer til at gemme billeder af dig. Det er i stedet dine ansigtstræk, som du bruger til at godkende betalingerne med.

Det er ikke kun den klassiske firecifrede pinkode, som Mastercard vil have dig til at droppe. I fremtiden skal det også være slut med plastikudgaven af Mastercard, som 2,3 milliarder mennesker verden over render rundt med i dag.

I stedet skal det såkaldte Masterpass integreres i din smartphone, dit løbeur, dine bilnøgler og endda dit køleskab, lyder fremtidsvisionerne.

»Verden forandrer sig og forbrugerne vil have mere dynamiske betalinger, så det giver vi dem,« siger Christophe Zehnacker.

Han forventer, at 38 pct. af Mastercards betalingstransaktioner vil foregå uden plastickortet i år 2020.

Også i smykker skal Masterpasset være. F.eks. samarbejder Mastercard allerede med Ringly, der laver fingerringe, hvor man kan betale med en chip, der ligger i ringen.

BRANCHENYT
Læs også