Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Kriseramt modeportal får tilført millioner

Modeportalen Trendsales er kommet i økonomiske problemer efter opsigtsvækkende svindelsag mod en nu tidligere direktør.

Trendsales fyrede tidligere på året sin direktør, efter at han var blevet anmeldt for bedrageri. Sagen ser ud til at koste virksomheden millioner.

Danmarks største portal for salg af nyt og brugt modetøj, Trendsales, har fået tilført 23,5 mio. kr. af sin schweiziske ejer, Tamedia.

Det skriver Berlingske Business.

Kapitalindsprøjtningen kommer, efter at Trendsales tidligere på året blev rystet af en svindelsag mod den nu tidligere adm. direktør, som angiveligt har kostet modeportalen millioner af kroner.

Et nyt regnskab afslørede, at egenkapitalen var væk og underskuddet fordoblet. Derudover var der problemer med afregning af moms, selskabsskat og lønninger.

Trendsales' schweiziske ejer forsikrede i den forbindelse, at den stod 100 pct. bag Trendsales og nok skulle tilføre de midler, som var nødvendige for at sikre modeportalens overlevelse. Det løfte er nu blevet indfriet.

»I morges løb der 23,5 mio. kr. ind på vores konto,« siger adm. direktør Ole Højriis Kristensen til Berlingske Business.

Trendsales, der har hovedsæde i København, blev stiftet i 2002 af Martin Falslev Andersen og Bo Eriksen. Selskabet blev i 2014 købt for et anslået trecifret millionbeløb af Tamedia, en større schweizisk mediekoncern.

I dag har modeportalen næsten en mio. brugere, som handler med brugt modetøj og accesories.

Trendsales' tidligere direktør, der blev bortvist i april, har ifølge bestyrelsen bl.a. fabrikeret en vigtig licens, der tillader Trendsales at operere som elektronisk pengeinstitut uden for Danmark.

Ifølge formand Nicola Claglüna har direktøren haft »personlig vinding« ud af bedrageriet. Sagen er fortsat under efterforskning.

Trendsales' bedragerianmeldte direktør er blevet erstattet af Ole Højriis Kristensen, som også er teknisk direktør i Trendsales. Trendsales beskæftiger over 40 medarbejdere.

BRANCHENYT
Læs også