Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Her er Europas 10 rigeste

Ingen danskere er på listen, men Sverige er både repræsenteret med et søskendepar og Ikea-stifteren Ingvar Kamprad.

Amancio Ortega, Karl Albrechts søn, Sergey Brin og Liliane Bettencourt er blandt Europas rigeste. Grafik: Anders Vester Thykier

Vil du tjene gode penge i Europa, er den sikre vej at opfinde en populær detailkæde. I hvert fald topper stiftere - og deres familier – af store detailkæder listen over Europas rigeste.

Listen er lavet af Business Insider på baggrund af Sunday Times' liste over verdens rigeste. Herfra har Business Insider fundet de personer og familier, der kommer fra Europa.

10. Oeri-Hoffman-familien. Ejerskabet af det schweiziske medicinalfirma Roche giver Oeri-Hoffman-familien en 10. plads på listen over de rigeste europæere. Roche blev stiftet i 1896 af Fritz Hoffmann-La Roche, og familien har i dag en formue på 124 mia. kr.

9. Familien Henkel. Ejerskabet af Henkel-koncernen placerer familien af samme navn som de niende rigeste i Europa. Den tyske koncern har aktiviteter over det meste af verden inden for skønhed, vask og rengøring. Familien Henkel har en formue på 161 mia. kr.

8. Stefan Persson, Lottie Tham og familie. Det svenske søskendepar Stefan Persson og Lottie Tham ejer en stor del af H&M, som deres far, Erling Persson, stiftede. Sammen med deres familie har de en formue på 187 mia. kr. I dag er det Stefan Perssons søn, Karl-Johan Persson, der er adm. direktør i H&M.

7. Bernard Arnault. Forretningsmanden Bernard Arnault har siden 1989 været adm. direktør i LVMH, der bl.a. står bag mærkerne Louis Vuitton, Dom Perignon, Bulgari og Tag Heue. Den 67-årige franskmand har en formue på 204 mia. kr.

6. Liliane Bettencourt. Franske Liliane Bettencourt har tjent sine penge på kosmetikmærket L’oréal, der blev stiftet af hendes far Eugène Schueller. Sammen med sin familie ejer Liliane Bettencourt i dag 33 pct. af L’oréal og har en formue på 216 mia. kr.

5. Stefan Quandt og Susanne Klatten. Tyske Herbert Quandt har efterladt sine to børn Stefan Quandt og Susanne Klatten en så stor formue, at de udgør Europas femte rigeste. Herbert Quandt er kendt som manden der reddede bilproducenten BMW. Stefan Quandt og Susanne Klatten, der er henholdsvis 50 og 54 år har en formue på 219 mia. kr.

4.  Sergey Brin. Den sovjetiske computerspecialist Sergey Brin, der er medstifter af internetgiganten Google, er ikke bare Europas fjerde rigeste. Han er også den 21. rigeste person i verden. I en alder af 43 år har han en formue på 225 mia. kr.

3. Karl Albrecht Jr og Beate Heister. Søskendeparret Karl Albrecht Jr og Beate Heister er som børn og dermed arvinger af Karl Albrecht de tredje rigeste på listen. Den tyske forretningsmand Karl Albrecht, der stiftede discountkæden Aldi sammen med sin bror, døde i 2014. Søskendeparret har en formue på 234 mia. kr

2. Ingvar Kamprad. Den bedst placerede skandinav på listen er svenske Ingvar Kamrad. Den 90-årige forretningsmand står bag Ikea, og har sammen med sin familie en formue på 331 mia. kr.

1. Amancio Ortega. Men en formue på ikke mindre end 433 mia. kr. er den 80-årige spanske forretningsmand Amancio Ortega den rigeste i Europa. Han har tjent sine penge på at grundlægge Inditex-koncernen. Den har du muligvis ikke hørt om. Til gengæld har du med stor sandsynlighed handlet i tøjkæden Zara, som Inditex står bag.

BRANCHENYT
Læs også