Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Amerikansk kakaoproducent indgiver konkursbegæring efter brexit

Den amerikanske koncern Transmar Group, der leverer kakaoprodukter til virksomheder - blandt andet Nestle - har indgivet konkursbegæring, i forbindelse med at finansiel uro breder sig fra firmaets europæiske kunder, som er blevet ramt af briternes nej til fortsat medlemskab af EU i sommer.

Transmar har søgt om at få aktiveret kapitel 11 i amerikansk lovgivning, som giver beskyttelse mod kreditorerne, indtil selskabet har en plan klar for overlevelse. Det amerikanske selskab skylder mere end 400 mio. dollars svarende til mere end 2,8 mia. kr. til banker og andre kreditorer, skriver Bloomberg News.

Anmodningen om kreditorbeskyttelse kommer, en måned efter at selskabets tyske afdeling, Euromar Commodities, blev erklæret konkurs. De finansielle problemer her blev forværret efter den britiske afstemning, som var med til at svække pundet og fik futurepriserne på kakao kørt op på markedet i London. Og futures på kakao nåede sit højeste i London i seks år blot to uger brexit-afstemningen, skriver Bloomberg...

Læs også