Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Personlighedstest afslører: Virksomhedsejere er elendige til at drive en organisation

Ejerledere er generelt gode til at få idéer men knap så gode til at føre dem ud i livet struktureret.

Ejereledere er gode igangsættere men ofte knap så gode afsluttede. Foto: Arkiv.

Ejerledere er dårlige planlæggere, de har ingen ordenssans, og detaljerne går de ikke rigtig op i. Ja faktisk scorer ejerlederne personlighedsmæssigt lavt på alle parametrene under organisering. Det viser resultater fra mere end 15.000 personlighedstest, som People Test Systems har lavet.

Ejerledere er, som betegnelsen antyder, både ejere og ledere i deres egen virksomhed, og derfor kan det være en udfordring, når de skal drive virksomheden, at de generelt set ikke er særlig organiserede.

Her skiller ejerledernes personlighed sig ud:
  • Planlægning: Ejerlederne scorer 11,05 point lavere end gennemsnittet.
  • Ordenssans: Ejereledere scorer 10,59 point lavere end gennemsnittet.
  • Detaljer: Ejerledere scorer 17,75 point lavere end gennemsnittet.
  • Risikovillige: Ejerlederne scorer 11,33 point højere end gennemsnittet.
  • Tempo: Ejerlederne scorer 14,17 point højere end gennemsnittet.
  • Dominans: Ejerledernes scorer 17,46 point højere end gennemsnittet.
  • Visionære: Ejerlederne scorer 10,91 point højere end gennemsnittet.
Kilde: Personlighedstest fra People Test Systems.

»Det er typisk iværksætter-typen, der bliver ejerleder. De har fået en god idé, som de har bygget en virksomhed op omkring. De har nogle drømme og visioner. Ejerledere er typisk skabere, men de er ikke nødvendigvis afsluttere. Derfor giver det rigtig god mening, at de scorer lavt på organisering,« siger Torben Tolstøj, der er adm. direktør i People Test Systems.

Ejerlederne scorer i gennemsnit 17,75 point lavere end de øvrige testpersoner i forhold til at være detaljeorienterede. På planlægning ligger de 11,05 point under gennemsnittet, mens de ligger 10,59 point lavere på ordenssans. 

»Ejerlederne skal være opmærksomme på, at det er sådan, de er. De skal sørge for, at få nogen udefra ind i deres virksomhed på det rigtige tidspunkt, som kan få noget system og struktur i organisationen. Der er mange virksomheder, der dør på, at de kun får idéerne halvt i gang, fordi ejerlederne ikke har evnerne til at få dem struktureret og ført ud i livet,« siger Torben Tolshøj.

Til gengæld scorer ejerlederne væsentligt højere end gennemsnittet, når det kommer til at være visionære, risikovillige, at trives i travle omgivelser, være synlige og tage styringen.

»Min tese er, at de fleste iværksættere ikke er særlig systematiske. De er gode til at fange muligheder og idéer rundt omkring. Generelt er det sådan, at jo mere systematisk du er, jo mere hæmmende kan det være for din evne at se muligheder,« siger Torben Tolstøj.

BRANCHENYT
Læs også