Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Firmaer holder på de ansattes skattepenge

Stik imod reglerne beholder flere virksomheder de ansattes skattepenge. Dermed går statskassen glip af milliarder.

Skat selv har pct. - svarende til 70.000 danske erhvervsdrivende og virksomheder -  bevidst snyder. Foto: Stine Bidstrup

Dårlig moral, bevidst snyd eller en nem måde at låne penge på.

Sådan forklarer brancheorganisation FSR Danske Revisorer en sand eksplosion i statens krav til virksomheder og arbejdsgivere, der har glemt at sende de ansattes skatter og arbejdsmarkedsbidrag videre til statskassen, sådan som reglerne ellers foreskriver.

Fra december 2013 og frem til den seneste opgørelse i juni sidste år er statskassens tilgodehavende hos virksomheder, der ikke har sendt skattepenge og bidrag videre, steget fra 3,1 til 7,4 mia. kr.

Alene de sidste seks opgjorte måneder fra december 2015 til juni 2016 er denne gæld steget med 1,2 mia. kr., viser en ny opgørelse fra FSR baseret på tal fra Skatteministeriet.

»Vi er kommet igennem krisen, virksomhederne har fået en stærkere økonomi, og antallet af konkurser i de aktive selskaber har været faldende,« siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør i FSR, til Politiken.

»Kan man som snyder se, at den generelle kontrol er svag, så kan man også fristes til at lade helt være med at betale allerede eksisterende regninger. Og Skats egne analyser viser jo, at op mod hvert 10. selskab bevidst snyder, så det kan meget vel tænkes, at disse snydere benytter sig af, at Skats medarbejdere ikke kan følge med på inddrivelsen, og derfor bevidst forhaler betalingerne af deres regninger,« siger Tom Vile Jensen til Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) anerkender problemet:

»Virksomhederne skal som alle andre betale den skat, de skal. Ellers undergraver man vores skattefinansierede velfærdssamfund, og det er helt uacceptabelt. Men der er er også en hel del virksomheder, der laver fejl, fordi vi har komplicerede regler på det her område. Og derfor er det mit ønske, at vi med de milliarder, vi har aftalt at bruge på at bygge et nyt skattevæsen, her får forenklet skattesystemet og indretter det, så det både er nemmere at forstå og vanskeligere at snyde,« siger han til Politiken.

BRANCHENYT
Læs også