Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Årets unge leder er sønderjyde og far til fire

Fem kandidater fra virksomheder over hele landet var med i opløbet til titlen som årets unge erhvervsleder. En sønderjyde løb med kåringen.

Daniel Skovsbo Erichsen  er leder for 20 medarbejdere i Syd Energi. Foto: Pressebillede

Daniel Skovsbo Erichsen blev for første gang far som 17-årig.

I dag kan den 35-årige chef for Asset Management, Netstrategi og Business Support i Syd Energi kalde sig far til fire og desuden bryste sig af titlen som årets unge erhvervsleder i 2016.

Titlen har han netop fået af JCI (Junior Chamber International), som er et internationalt netværk af erhvervsaktive under 40 år.

Den danske afdeling af JCI har siden 1995 kåret Årets Unge Erhvervsleder i Aarhus, og siden i fjor har erhvervsledere fra hele landet kunnet kandidere til titlen.

I alt fem kandidater fra danske virksomheder har deltaget i opløbet, men Daniel Skovsbo Erichsen, som til daglig er leder for 20 medarbejdere, løb altså med hæderen.

Men hvad skal der til for at få tildelt sådan en titel?

Dokumenterede lederegenskaber, høje ambitioner, høj intelligens, stort personligt overskud og en unik personlighed med hang til rockmusik. Sådan lyder i hvert fald begrundelsen i Daniel Skovsbo Erichsens tilfælde.

»Han er dygtig til at kommunikere og prioriterer meget tid på dialog og kommunikation med sine medarbejdere. Derfor er det  dommernes vurdering, at Daniel ledelsesmæssigt vil kunne varetage mange forskelligartede medarbejdergrupper, han udøver ledelse på såvel strategisk, taktisk og operationelt niveau,« sagde dommerne ifølge en pressemeddelelse.

Daniel Skovsbo Erichsen, der er født i Aalborg og i dag holder til i Rødekro i Sønderjylland, vil imidlertid ikke tage hele æren for titlen.

»Jeg synes, at en masse mennesker har været med til at hjælpe det på vej. Jeg tror meget på, at hvis man bliver puttet i de rigtige rammer og sat op til succes og får den hjælp og sparing, man har brug for undervejs, kan man opnå meget bedre resultater, end hvis man stod på egen hånd,« siger han til Finans.

Opskriften på den unge erhvervsleders succes indeholder bl.a. en god work life balance. Ifølge Daniel Skovsbo Erichsen bliver han mere effektiv på arbejdet, når han kobler fra med sin hustru og sine fire børn.

»Hjernen har brug for at koble lidt fra for at være effektiv, når den møder ind på arbejde. Nogle har brug for at løbe en tur og klare hovedet for at få de gode idéer. Jeg øver mig i at koble fra sammen med min familie. Nogle gange arbejder jeg en hel del, så det kræver, at man gør sig lidt umage for at være til stede,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også