Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Ansatte over 60 år kan få 20 ekstra fridage

De ældste medarbejdere er i fokus i de igangværende overenskomstforhandlinger.

Foto: Colourbox

Ansatte på 60 år og derover står til blive tilgodeset i de igangværende overenskomstforhandlinger. Det skriver Avisen.dk.

Billedet tegner sig nu, hvor der bliver forhandlet om nye aftaler for ansatte i industrien. Denne aftale danner normalt model for alle andre i det private erhvervsliv.

En række velinformerede kilder bekræfter over for Avisen.dk, at seniorer har udsigt til forbedringer i de nye overenskomster.

I forbindelse med forhandlingerne indgår et forslag om, at ansatte over 60 kan få op til 20 ekstra fridage om året.

Ingen af topforhandlerne fra Dansk Metal og Dansk Industri ønsker at udtale sig, så længe forhandlingerne om den nye overenskomst står på. Det oplyser organisationernes pressemedarbejdere.

Men Avisen.dk har talt med flere kilder omkring forhandlingerne. De ønsker dog ikke at udtale sig til citat. Én siger:

- Det skal virkelig undre mig meget, hvis der ikke kommer bedre senior-ordninger ud af forhandlingerne.

I forbindelse med forhandlingerne bliver der talt om at øge ældre medarbejderes muligheder for at gå ned i tid. Altså give mulighed for, at man de sidste år i job kan trappe ned for eksempel med en eller flere ugentlige fridage.

En af modellerne, der indgår i forhandlingerne om nye overenskomster, er ifølge kilder at give seniorer mulighed for at købe sig til mere frihed.

Specifikt går modellen ud på, at ansatte, som nu er 60 år eller derover, får mulighed for at få fridage i stedet for, at arbejdsgiveren indbetaler penge til pension. Det kan give op til cirka 16 ekstra fridage om året med løn...

Læs også