Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING
0

Vinmægler har fået myndighed på nakken: Afkræves nyt regnskab

Thomas Clausens vinfirma kritiseres for at have offentliggjort et fejlfyldt årsregnskab. Erhvervsstyrelsen kræver nyt regnskab.

Der er blevet sået tvivl om de gode resultater i Thomas Clausens firma, Fine Wine Invest. Foto: Sofia Busk

For nylig fortalte Finans historien om Thomas Clausens vinfirma Fine Wine Invest, der i sit første regnskabsår havde et overskud på næsten 4,6 mio. kr.

Thomas Clausen forklarede, hvordan det spirende vinmarked har sat fut i hans forretning. Men tirsdag kunne Børsen bringe en historie, hvor en revisor og to professorer såede tvivl om Fine Wine Invests gode resultater, fordi virksomhedens regnskab var spækket med fejl.

»Jeg har aldrig set noget lignende, og jeg troede simpelthen, det var en spøg, da jeg så regnskabet. Det må jeg indrømme. Regnskabet giver ikke et retvisende indtryk af selskabets indtjening og økonomiske stilling,« sagde Alfred Grinderslev, der har en baggrund som statsautoriseret revisor, til Børsen.

Erhvervsstyrelsen er gået ind i sagen og kræver nu et nyt regnskab fra Fine Wine Invest.

»Jeg kan oplyse, at Erhvervsstyrelsen d.d. har sendt en afgørelse vedr. årsrapporten 2015/2016 til Fine Wine Invest. Afgørelsen indebærer, at Fine Wine Invest skal indsende et nyt og revideret regnskab. Frist for indsendelse er den 14. februar 2017,« skrev Marlene Kønig, pressekonsulent i Erhvervsstyrelsen, tirsdag i en mail til Finans.

Vinmægler Thomas Clausen erkender, at det oprindelige årsregnskab er fyldt med fejl, hvilket han beklager.

»De forskellige tal er blevet tastet forkert ind i systemet, men overskuddet er stadig det samme. Det kommer ikke til at ændre sig,« forklarer han over for Finans og uddyber, at en revisor nu vil se regnskabet ordentligt igennem.

I første omgang havde Fine Wine Invest ikke en underskrivende revisor på regnskabet. Hvordan kan det være?

»Vi har haft travlt med alt muligt, og da Erhvervsstyrelsen rykkede os for et regnskab, satte vi hurtigt tallene ind i systemet. Men det blev noget rod, og det er vi kede af,« siger Thomas Clausen.

BRANCHENYT
Læs også