Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DR ændrer praksis for nyhedsdirektørs licensbetalte "bonuspoint-ordning"

Bonuspoint optjent af DR-ansatte på rejser i DR-regi, må ikke længere benyttes privat, skriver DR's økonomidirektør Niels Ammitzbøll til Ekstra Bladet.

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har hidtil kunnet benytte optjente bonuspoint fra sine mange flyrejser til private formål, men den ordning er nu lavet om, oplyser DR's økonomichef.
DR

Lidt over en time.

Så lang tid tog det DR at ændre politik for en særlig bonusordning, der tilfaldt den statslige medievirksomheds nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, efter den kom i Ekstra Bladets søgelys.

For at forstå sagen må man først vide, at nyhedsdirektør Ulrik Haagerup pendler på arbejde fra hjemmet i Ry i Østjylland og til DR Byen på Amager.

Og hver gang han pendler har han indtil for nylig optjent såkaldte "bonuspoint", som kan kan bruge på private rejser, biludlejninger, hotelovernatninger og lignende, skriver Ekstra Bladet på baggrund af en aktindsigt, som journalista.dk har fået.

Regningen står DR for at betale - altså danske licensbetalere. 

Ved at beholde bonuspointene selv, sikrer Ulrik Haagerup sig reelt en »skjult lønforhøjelse«, skriver journalista.dk.

Og antages det, at han pendler med SAS tre gange om ugen, giver det ham tilstrækkeligt med bonuspoint til, at han hvert år gratis kan rejse på mindst en længerevarende ferie inklusiv business-class flybilletter og hotel i eksempelvis New York, lyder det endvidere i journalista.dk's artikel.

Hurtig reaktion fra DR

Ulrik Haagerup ville ikke lade sig interviewe om sagen til Ekstra Bladet, men skrev i en mail i går kl. 11.42 om sit bonuskort:

»Kortet er privat og den konkrete anvendelse af de forskellige optjente point anser jeg også for et privat anliggende. DR ændrer nu retningslinjerne, og jeg kommer også til fremover at agere fuldstændig i overensstemmelse med disse. DR afsøger nu mulighederne for at bringe bonuspoint i anvendelse i DR-regi, og jeg stiller gerne mine point til rådighed for det.«

Kort tid efter - kl. 13.09 - skrev DR's økonomichef, Niels Ammitzbøl, i en mail til Ekstra Bladet:

»Retningslinjerne justeres på en række områder. Retningslinjerne for bonuspoint bliver sådan, at point, der optjenes af DR-ansatte på rejser i DR-regi, ikke må benyttes privat, skriver Niels Ammitzbøll, der fastslår, at 'reglerne gælder fra nu'.«

Opsigtsvækkende praksis

Journalista.dk skriver, at det er en »iøjefaldende« bonusordning, da man indenfor staten, regionerne og kommunerne normalt bruger de optjente bonuspoint på andre tjenesterejser. På den måde kan embedsmænd ikke anvende opnåede bonuspoint privat, hvis de er optjent i forbindelse med arbejdsgiverbetalte rejser.

Mediet henviser til et cirkulære fra 1992, der for statslige myndigheder foreskriver, at bonuspoint optjent i embeds medfør tilfalder arbejdsgiveren, som betaler for rejsen.

BRANCHENYT
Læs også