Erhverv
0

Ny ejerkreds vil puste liv i Pihl & Søn

Navnet Pihl & Søn vil atter være at se på landets byggepladser. En ny ejerkreds har købt rettighederne til brandet og har stiftet selskabet Pihl & Søn A/S.

Halldór P. Ragnarsson skal være topchef for det nye Pihl & Søn. Han blev fyret kort før Pihl & Søn gik konkurs i 2013, men vender altså nu tilbage i et nyt setup. Arkivfoto: Mik Eskestad

3,5 år efter, at den danske entreprenørgigant Pihl & Søn gik konkurs, genopstår navnet i et nyt setup.

Onsdag kunne Børsen fortælle, at Pihl & Søn bliver genrejst med en ny ejerkreds bestående af Carsten Mindegaard, som ejer virksomheden LM Byg, Michael Raun, som tidligere har beskæftiget sig med møbelproduktion, samt M.J. Eriksson Holding, der ejer entreprenørvirksomheden af samme navn. Det sker med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank.

»Pihl & Søn fremstod gennem årtier som en af landets mest anerkendte og kompetente entreprenørvirksomheder. Virksomhedens byggerier står med Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset som ikoner i dansk byggeri og tegner billedet af en succesfuld virksomhed, der på ulykkelig vis endte med at brænde fingrene på enkelte, komplekse byggeprojekter ude i verden,« siger erhvervsmanden Lars-Christian Brask, der er bestyrelsesformand i det nye Pihl & Søn-selskab i en pressemeddelelse.

Godt nok er Pihl & Søn kendt for mange vartegn, men man kommer ikke udenom, at virksomheden også er kendt for at have efterladt en kæmperegning hos både banker, underentreprenører og andre kreditorer med konkursen d. 26. august 2013. I sit seneste regnskab for 2012 lød underskuddet på knap en halv mia. kr. Den nye ejerkreds oplyser, at det nye Pihl & Søn intet har at gøre med konkursboet og dets kreditorer.

I modsætning til det oprindelige Pihl & Søn vil det nye selskab kun koncentrere sig om det danske marked.

Den tidligere Pihl & Søn-topchef Halldór P. Ragnarsson skal være virksomhedens adm. direktør, når han til august er fri af en konkurrenceklausul fra MT Højgaard, hvor han fra 2014 og frem til nu har været divisionsdirektør.

Han blev afskediget fra sin stilling som adm. direktør i Pihl & Søn i maj 2013. At Pihl & Søn krakkede få måneder efter får dog ikke den nye ejerkreds til at ryste på hånden i forhold til valget af den nye topchef.

»Halldor P. Ragnarsson er anerkendt som en af byggeriets største kapaciteter, der op gennem 1990’erne og frem gjorde anlægsentreprenøren Pihl til en førende dansk byggeentreprenør,« siger Carsten Mindegaard i pressemeddelelsen.

Finans har været i kontakt med Halldór P. Ragnarsson, men han har ingen kommentarer til jobskiftet pga. konkurrenceklausulen.

BRANCHENYT
Læs også