Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Efterlader du bilen i tomgang, dækker forsikringen ikke

Hver tredje dansker har efterladt deres bil i tomgang, men det kan koste dem dyrt.

En bil efterladt i tomgang er grov uagtsomhed i forsikringsselskabernes øjne. Foto: Thomas Borgberg

Vi danskere er generelt fulde af tillid til hinanden, og derfor er det heller ikke usædvanligt, at bilejere lige forlader bilen et kort øjeblik, mens den står i tomgang.

Især her i vinterkulden kan det være fristende at lade bilen stå i tomgang for sig selv, mens ruderne tør, og sæderne får en smule varme.

Men når vi efterlader bilen i tomgang, løber vi en større risiko, end vi måske lige tror. Bliver bilen stjålet, mens nøglen sidder i, dækker forsikringen nemlig ikke.

Alligevel har hver tredje danske bilejer efterladt bilen i tomgang. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

»Hvert år ser vi desværre eksempler på, at biler bliver stjålet, fordi de står i tomgang. For ligegyldigt om man efterlader sin bil i tomgang eller med nøglerne i tændingen på en tankstation, foran bageren eller i indkørslen, så øger det risikoen for, at bilen kan blive stjålet. Og det er det, vi i forsikringsbranchen kalder for grov uagtsomhed, og så dækker forsikringen ikke,« siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige Forsikring, i en pressemeddelelse.

Selvom mange af os af og til efterlader nøglerne i bilen, ved hver femte bilejer ikke, hvordan forsikringen dækker, hvis bilen stjæles, mens den står i tomgang, viser undersøgelsen.

I 2016 blev der stjålet næsten 9.000 biler i Danmark, hvilket svarer til knap 25 biler om dagen. Hos Gjensidige ser man ca. 10 tilfælde af biltyverier om året, hvor nøglen til bilen bliver brugt.

»Det er en unødvendig risiko at efterlade bilen, så tyven har let adgang til den. Mange vil nok blive overraskede over, hvor hurtigt det går, når en biltyv har spottet et let bytte. Derfor er det rigtig uklogt at efterlade bilen med motoren i gang. Risikoen for at tyven stjæler ting fra bilen eller kører af sted med den stiger nemlig, hvis den er for let at stjæle,« siger Henrik Sagild.

BRANCHENYT
Læs også