Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Smart Car satser udelukkende elektrisk

Snart er det slut med at sælge diesel- eller benzindrevne Smart Cars i USA.

Fremover vil firmaet bag Smart car udelukkende sælge elektriske modeller til amerikanerne. Foto: Colourbox.dk

Fremover skal amerikanerne kun kunne købe de små bybiler Smart Car i elektriske versioner.

Det skriver det amerikanske medie Wall Street Journal.

Firmaet Daimler AG, som står bag Smart, har tidligere på ugen meddelt sine forhandlere, at efter den nuværende modelårgang er slut, vil firmaet udelukkende sælge elektriske versioner af den lille bil.

Ifølge Wall Street Journal kommer udmelding fra Daimler AG på et tidspunkt, hvor der ikke er meget efterspørgsel på hverken små- eller elektriske biler. Amerikanerne vil hellere have pick-ups eller SUV'er.

Det store problem for amerikanerne lader til at være den begrænsede rækkevidde, som de elektriske biler har på en enkelt opladning. En Smart Car kan således kun køre 109 km, inden den igen skal lades op. Det er ikke meget, når amerikanske bilister i gennemsnit tilbagelægger mere end 21.000 km om året. 

Alligevel er elektriske biler en vigtig del af de store firmaers satsninger, fordi de skal hjælpe til at overholde krav til udledning af drivhusgasser.

»Elektriske motorer er en central del af vores langsigtede strategi i USA og her spiller Smart Fortwo electric drive en vigtig rolle,« skriver Daimler i et brev til sine forhandlere.

Generelt har elektriske biler det svært på det amerikanske marked. Af alle nye biler solgt i 2016 var sølle 0,37 pct. elektriske biler. Der blev solgt i alt 6.211 Smart Cars i USA i 2016. Det er et fald på 17 pct. i forhold til 2015.

Da Smart trådte ind på det amerikanske marked i 2008, solgte man 24.622 biler.

BRANCHENYT
Læs også