Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Lamborghini tilbagekalder sjælden superbil til 25 mio. kr. - før afgifter

Normalt skulle man tro, at en bil til 25 mio. kr. - før afgifter - blev leveret uden fejl. Men ejerne af nogle af verdens dyreste biler må en ufrivillig tur på værkstedet.

Lamborghini præsenterede sin meget sjældne model Veneno ved bilshowet i Geneve for nogle år siden. Nu skal de kaldes tilbage, fordi man frygter "risiko for brand". Foto:AP Photo/Laurent Cipriani

Hvis man køber en brugt Trabant, kan man måske godt forvente, at der støder mindre fejl til.

Men har man betalt omkring 25 mio. kr. for Lamborghinis meget sjældne superbil Veneno, regner de fleste bilejere nok med at få en fejlfri bil leveret.

Men det er ikke tilfældet.

Lamborghini må tilbagekalde tusindvis af sine superbiler - herunder Veneno'en - fordi man frygter, at der kan opstå brand i motoren under kørslen, skriver CNNMoney.

»Under visse omstændigheder under kørslen, og hvis bilen har en fuld benzintank, kan benzin komme i kontakt med udstødningssystemet. Dette kan øge risikoen for brand,« skriver den italienske bilfabrik i sin tilbagekaldelse.

Lamborghini har i syv tilfælde været ude for dette problem på verdensplan, oplyser fabrikken til CNN.

Tilbagekaldelsen omfatter samtlige 12 eksemplarer af Lamborghini Veneno (der er kun 12 på vejene i hele verden), der er en 12-cylindret racerbils prototype, men med tilladelse til at køre på almindelige veje. I Danmark koster den omkring 25 mio. kr.

Men ulykkerne stopper ikke ved de 12 super-modeller. Lamborghini har også tilbagekaldt omkring 5.900 biler af modellen Aventador, der koster ca. 7 mio. kr. - alt efter model og udstyr.

Lamborghini er ejet af VW Group og satte i 2016 salgsrekord med 3.457 solgte biler. Det var en stigning på 7 pct. i forhold til 2015.

Hvis du ejer en af de nævnte modeller, skal du køre din Aventador eller Veneno til forhandleren. Her vil det tage en til to dage at få den repareret.

Selskabet har 135 forhandlere på verdensplan.

BRANCHENYT
Læs også