Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Danmarks største leverandør af bland selv-slik købt

Den svenske slikgigant Cloetta overtager firmaet Candyking, der leverer bland selv-slik til butikker over hele Danmark.

Candyking leverer slik til over 1.700 butikker i hele landet, herunder store varehuse som Føtex og Bilka. Foto: Lasse Kofod.

Den svenske slik- og chokoladefabrikant Cloetta har haft den store pengepung fremme.

For en kvart mia. kr. har Cloetta købt konkurrenten Candyking, der sælger bland selv-slik til butikker over hele Norden og i Storbritannien. Det oplyser Cloetta i en pressemeddelelse.

»Købet af Candyking vil styrke Cloettas position i Danmark, Norge og Storbritannien. Desuden er der betydelige omkostningssynergier, der gør købet attraktivtt,« udtaler finansdirektør i Cloetta-koncernen, Danko Maras.

Candyking har hovedsæde i Sverige, men beskæftiger også mere end 55 ansatte på selskabets danske kontor i Randers. Herfra leveres slik til over 1.700 butikker i hele landet, herunder store varehuse som Føtex og Bilka.

Det gør Candyking til Danmarks største leverandør af bland selv-slik.

Cloetta-koncernen har også hovedsæde i Sverige og omsætter årligt for næsten 5 mia. kr. Selskabet producerer slik på 12 fabrikker og sælger det til 14 forskellige lande, herunder Danmark.

De mest kendte slikmærker fra Cloetta-koncernen tæller Malaco, Läkerol, Ahlgrens Biler og de berømte lakridspiber.

Købet af Candyking sker til en pris på 255 mio. kr. Prisen kan dog stige med yderligere 175 mio. kr. afhængigt af Candykings finansielle resultater i 2018.

BRANCHENYT
Læs også