Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Disse job gør dig rig og glad

Et højt beløb på lønsedlen er ikke ensbetydende med et arbejdsliv, der går ud over det gode humør. En ny undersøgelse fra en amerikansk jobportal har fundet de bedste job, som både gør dig rig og glad.

En stor del af de job, den amerikanske jobportal CareerBliss anbefaler, hvis man vil kombinere en god løn med et godt humør, er lederstillinger. Foto: Colourbox Foto: Colourbox

En fed hyre betyder ikke, at du behøver at gå på kompromis med humøret. Den amerikanske online-jobportal CareerBliss har analyseret sig frem til de 10 bedste job, hvis man både vil være rig og glad.

Jobportalen har ifølge BusinessInsider analyseret mere end 20.000 virksomhedsbedømmelser fra medarbejdere. De har bl.a. bedømt virksomhederne ud fra, hvordan deres eget forhold til chefen er, hvordan man klikker med kollegaerne, samt hvordan udviklingsmulighederne i jobbet er. Hvis man kombinerer medarbejdernes vurderinger med lønninger, når man ifølge CareerBliss frem til, at disse job er bedst:

1. CTO. Det allerbedste job, hvor man både tjener godt og er glad, er ifølge undersøgelsen jobbet som CTO. De tre bogstaver står for Chief Technology Officer, som oversat til dansk betyder teknisk direktør.

2. Directional driller (stilling i olieindustrien). I denne stilling arbejder man til daglig med maskinerne på olieboreplatforme.

3. Senioringeniør. En noget bred stillingsbetegnelse indtager tredjepladsen. En senioringeniør er typisk en ingeniør, der har arbejdet i ingeniørfaget i mange år og har en stor erfaring inden for sit felt.

4. Udviklingschef. Som udviklingschef står man bl.a. i spidsen for udvalgte projekter i virksomheden, og man har også som arbejdsopgave at være med til at fastholde en god kontakt til kunderne.

5. Regnskabschef. Som regnskabschef arbejder man, som titlen afslører, med tal og regnskaber.

6. Softwareingeniør (senior). En softwareingeniør er god til alt, hvad der har med computere at gøre og kan bl.a. hjælpe virksomheden med at udvikle ny software.

7. Leder. På syvendepladsen finder man en noget generisk stillingsbetegnelse, der på engelsk har titlen senior manager - en person, som bl.a. skal holde en gruppe medarbejdere til ilden. Opgaver som feks. at stå for at planlægge begivenheder eller at tilrettelægge produktionen i en virksomhed falder også ind under lederens arbejdsopgaver.

8. Salgschef. Som salgschef eller salgsdirektør, der på engelsk hedder en Vice President (VP) of sales, har man ansvaret for virksomhedens salgspræstationer, og man skal føre tilsyn med, hvordan virksomhedens sælgere klarer sig.

9. Produktchef. Præsentationer af nye produkter er ikke en uvant opgave produktchefer, som er ansvarlige for at promovere nye produkter.

10. It-direktør. En it-direktør arbejder med virksomhedens it-strategi og har ansvaret for den hardware og software, medarbejderne benytter.

Læs også