Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er de 9 vigtigste nyheder fra Finans onsdag morgen

Foto: Jens Dresling/ Polfoto

Regnskabssæsonen er tilbage for fuld styrke i denne uge. I dag er det Arla og Genmabs tur til at præsentere årsregnskaber. Her er de vigtigste historier og seneste nyt fra nattens løb.

NYHEDER

Ministers skjulte formue kan føre til interessekonflikter. En millioninvestering i en dansk kapitalfond, der tidligere har fået nej til statslig kapital, er en åben invitation til interessekonflikter for erhvervsminister Brian Mikkelsen, lyder det fra eksperter. Brian Mikkelsen: Min privatøkonomi? Nej, det rager ikke vælgerne.


Mærsk: »50 dollars pr. tønde er den nye normal for oliemarkedet«
. Forsigtig optimisme er, hvad der præger olieindustrien netop nu. »Oliepriserne er ikke lave,« siger adm. direktør Gretchen Watkins, Maersk Oil. »De er normale«.


DLG åbner krigskassen: Klar til opkøb for milliarder
. Efter en årrække præget af frasalg har DLG nu opbygget en finansiel styrke, der gør det muligt for grovvaregiganten at ekspandere og gå på opkøbsjagt - også på fjerne, eksotiske markeder.


Carlsberg som medejer af Tsingtao? Aldrig i livet!
Vedvarende rygter udpeger Carlsberg som en oplagt køber af 20 pct. af Kinas næststørste bryggeri, Tsingtao. Men det passer dårligt ind i bryggeriets strategi og kommer næppe til at ske, lyder analysen fra journalist Søren Kragballe.


Medie: Mærsk og Dong forhandler om svær nordsøfusion
. Dong og Mærsk forhandler angiveligt om at fusionere deres olieaktiviteter. Målet er et nyt stort dansk olieselskab, der kan blive en toneangivende spiller i Nordsøen. (Børsen)


Milliardær køber sig ind i biotekselskab
. Carl Icahn, en 80-årig spekulant og erhvervsmand med en formue på 103 mia. kroner, har investeret og købt sig ind i Bristol-Myers Squibb, der nævnes som et oplagt mål for at blive købt op af en konkurrerende medicinalgigant. Nyheden fik selskabets aktier til at gå fra minus til et plus på 2 pct. (Reuters)


Analytikere er skeptiske: Tesla nærmer sig Ford og General Motors efter voldsom værdistigning
. Analytikere betragter Tesla som overvurderet på fondsbørsen, efter at aktien er steget med 48 pct. på tre måneder. (Bloomberg)


Hackerangreb skærer milliardbeløb af Yahoos salgspris
. Salget af Yahoo til giganten Verizon vaklede, efter at det i december kom frem, at hackere havde stjålet over en milliard brugeres kodeord og andre oplysninger. Nu ser det ud til, at handlen går igennem, men til en noget lavere pris. (CNN)


Magic Johnson bliver basketpræsident i Lakers
. Den tidligere basketballstjerne Earvin "Magic" Johnson er nu tilbage i NBA-klubben Los Angeles Lakers, som han i 1980'erne opnåede store triumfer med. Tirsdag er han blevet ansat som basketballpræsident i klubben. I rollen skal han samarbejde med klubbens cheftræner og kommende sportsdirektør. (Los Angeles Times)

Har du fået overblikket? Du kan også få de vigtigste nyheder direkte i mailboksen eksklusivt udvalgt af vore redaktører ved at tilmelde dig vores morgenbriefing.

Læs også