Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

ABB-chef stjæler 100 mio. dollar fra kassen og flygter

Det er den ansvarlige for finanserne i Sydkorea, der - angiveligt i samarbejde med en eller flere uden for selskabet - er mistænkt for at fremstille falske dokumenter og stjæle 100 mio. dollar - eller knap 700 mio. kr. - fra ABB. Foto: Urs Flueeler/Keystone via AP
ABB

En særdeles speget sag har ramt den svensk-schweiziske industrikæmpe ABB, da en ansat i selskabets sydkoreanske datterselskab tilsyneladende er forsvundet i bedste Stein Bagger-stil.

Det er den ansvarlige for finanserne i Sydkorea, der - angiveligt i samarbejde med en eller flere uden for selskabet - er mistænkt for underslæb, dokumentfalsk og at have stjålet 100 mio. dollar - eller knap 700 mio. kr. - fra ABB.

Den pågældende person forsvandt 7. februar, og efterfølgende opdagede ABB, at der var markante uregelmæssigheder i finanserne.

ABB samarbejder nu med politiet i Sydkorea og Interpol på at finde frem til personen og har desuden iværksat juridiske tiltag, der kan begrænse det økonomiske tab.

Selskabet understreger i en meddelelse, at problemerne udelukkende kan relateres til datterselskabet i Sydkorea. Ellers har ABB ikke givet yderligere kommentarer.

ABB oplyser ikke, hvor stor en del Sydkorea udgør af den samlede forretning, men regionen Asien, Mellemøsten og Afrika udgjorde mere end en tredjedel af ordreindgangen sidste år.

På aktiemarkedet er der ikke den store reaktion på nyheden, da aktien ligger mere eller uændret på børsen i Stockholm.

- Det er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, men vi forventer ikke nogen stor effekt, skriver aktieanalytiker Panagiotis Spiliopoulous fra det schweiziske finanshus Vontobel i analyse ifølge Bloomberg.

ABB laver en lang række forskellige produkter - blandt andet motorer, robotter og systemer til forsyningsvirksomheder.

På verdensplan har ABB 132.000 ansatte fordelt på 100 lande. I 2016 havde selskabet en omsætning på 33,8 mia. dollar og et overskud på knap 2 mia. dollar.

Læs også