Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Henne Kirkeby Kro får to Michelin-stjerner for første gang

En række danske restauranter har for første gang fået en Michelin-stjerne.

Kokken Paul Cunningham kan glæde sig over, at Henne Kirkeby Kro har fået to Michelin-stjerner. Foto: Magnus Holm

Henne Kirkeby Kro fra vestjyske Henne har som den første restaurant nogensinde i provinsen modtaget to Michelin-stjerner.

To Michelin-stjerner betyder, at restauranten er en »omvej værd«.

Det var den engelskfødte kok Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, der modtog æren, da Michelin-stjernerne onsdag formiddag blev uddelt i Stockholm.

Danske restauranter med Michelin-stjerner

Tre stjerner:

Geranium, København

To stjerner:

Henne Kirkeby Kro, Henne

AOC, København

Én stjerne:

108, København (ny)

Domestic, Aarhus (ny)

Ti Trin Ned, Fredericia (ny)

Slotskøkkenet, Hørve (ny)

Koks, Færøerne (ny)

Clou, København

Den Røde Cottage, København

Era Ora, København

formel B, København

Kadeau, København

Kiin Kiin, København

Kokkeriet, København

Kong Hans Kælder, København

Marchal, København

Relæ, København

Søllerød Kro, København

Studio at the Standard, København

Frederikshøj, Aarhus

Gastromé, Aarhus

Substans, Aarhus

Kadeau, Bornholm

Frederiksminde, Præstø

Paul Cunningham var tydeligt overrasket og glad over de to Michelin-stjerner, som den vestjyske restaurant modtog.

Han stod bag restauranten The Paul i Tivoli, der fra 2004 til 2011 havde en enkelt Michelin-stjerne. Men i 2011 gik Paul Cunningham ned med stress og kom frem til, at han måtte lægge sit liv om.

Så han overtog driften af Henne Kirkeby Kro, som sidste år modtog sin første Michelin-stjerne.

»Det er spændende at kunne udpege to nye tostjernede restauranter i årets nordiske guide. Mats Vollmer, som har givet navn til den charmerende Malmø-restaurant, serverer fantastisk, innovativ og moderne mad, mens Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro laver sublim velsmagende, klassisk baserede retter, som hylder den lokale fødevarerigdom,« siger Rebecca Burr, redaktør på Michelin-guiden for de nordiske lande, i en pressemeddelelse om valget af de ny tostjernede restauranter.

Henne Kirkeby Kro er ejet af den madglade milliardærfamilie Schouboe, der i 2001 solgte vindmølleproducenten LM Glasfiber – og tjente en formue på det. Familien ejer også den københavnske gourmetrestaurant Kong Hans Kælder, der har én Michelin-stjerne.

Som noget andet interessant ved uddelingen af Michelin-stjerner i Stockholm mistede Noma begge de stjerner, restauranten modtog sidste år. Samtidig kom det frem, at Geranium fastholdt sine tre stjerner, hvilket er en præstation kun to restauranter i Norden kan bryste sig af. Den anden trestjernede restaurant er norske Maaemo.

Fem danske restauranter modtog sin første Michelin-stjerne. Det var 108 fra København, Domestic fra Aarhus, Ti Trin Ned fra Fredericia, Slotskøkkenet fra Hørve og Koks på Færøerne.

Den aarhusianske restaurant Frederikshøj var blevet spået muligheder for at få to Michelin-stjerner, men måtte nøjes med én.

I alt blev 25 danske restauranter tildelt 29 Michelin-stjerner ved uddelingen i Stockholm. Sidste år fik Danmark 26 stjerner fordelt på 22 restauranter.

Læs også