Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

»Der kom et godt tilbud...«: Så meget tjente Martin Thorborg på Dinero

Et nyt regnskab fra den norske koncern Visma afslører, hvor meget danske Dinero blev købt for.

Martin Thorborg tjente en pæn skilling på salget af regnskabsvirksomheden Dinero. Foto: Joachim Ladefoged

Iværksætteren Martin Thorborg lagde i efteråret ikke skjul på, at han havde fået et tilbud, der var for godt at sige nej til, da hurtigtvoksende Dinero blev solgt til norske Visma.

»Der kom en masse penge på bordet. Det skal jeg være åben omkring. Jeg havde ikke en exit-plan, for det har jeg aldrig, men når nogen ringer og vil give så mange penge... Der kom et godt tilbud, lad os sige det,« sagde Martin Thorborg i november, da salget af Dinero var blevet offentliggjort.

I samme ombæring forklarede han, at han nu kunne trække sig tilbage, købe et hus i Sydfrankrig og slappe af resten af livet, hvis han ville.

Men købssummen for Dinero, der tilbyder mindre virksomheder hjælp til regnskaber, blev holdt hemmelig. Indtil nu.

For Visma har i sit seneste regnskab afsløret, hvad selskabet betalte for Dinero. Den samlede pris pris endte på 148,2 mio. norske kroner, svarende til knap 125 mio. kr.

Af det beløb blev omkring 108 mio. kr. udbetalt til de tidligere ejere af Dinero med det samme, mens resten af beløbet bliver udbetalt på et senere tidspunkt.

Martin Thorborg ejede en tredjedel af Dinero. Dermed ender hans samlede gevinst på salget af virksomheden på omkring 41,7 mio. kr.

Han var før salget administrerende direktør i Dinero, og den rolle har han bibeholdt efter salget. Martin Thorborg blev for alvor kendt, da han for år tilbage solgte Jubii.

For nylig kom det frem, at han har købt Brian Laudrups tidligere villa på Skodsborg Strandvej nord for København.

Læs også