Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tysk discountkæde kan blive Trumps favorit

Lidl peger mod en salgsmålsætning på 5 mia. dollar i 2022, hvilket skal leveres af 550 Lidl-butikker. Foto: Oliver Berg/picture-alliance/dpa/AP Images

Den tyske discountgigant Lidl har udpeget sit næste store ekspansionstogt, og målet er Trumps domæne, USA, hvor den anden tyske discount-konkurrent Aldi i mere ned 30 år har været til stede.

Lidls lynekspansion betyder også udsigt til jobskabelse i stor stil, hvilket er præcis, hvad præsident Donald Trump ønsker sig. Lidl håber på at kunne skabe 4.000 job i USA i 2017.

Aldi har været i USA i godt 30 år, men nu skærper Lidl konkurrencen. Den tyske erhvervsavis Handelsblatt skriver, at målsætningerne fra Lidl peger mod en salgsmålsætning på 5 mia. dollars i 2022, hvilket skal leveres af 550 Lidl-butikker. Det tog Aldi 30 år at nå det mål.

Detailekspert Boris Planer fra Planet Retail vurderer, at Lidl bestemt ikke er kommet for sent i gang. Han pointerer, at det amerikanske detailmarked er stort og fragmenteret (præget af mange små spillere). Så han vurderer over for Handelsblatt, at der er masser af plads til et nyt koncept.

Lidl har allerede sikret sig mere end 100 butikslokaler i USA til udrulningen af konceptet på den amerikanske østkyst. Lidl vil åbne mere end 100 butikker årligt over de næste fem år. Lidl har allerede investeret 180 mio. dollars i sit regionale hovedkontor i Virginia, samtidig med at Lidl vil bygge tre distributionscentre.

De to tyske discountkæder Aldi og Lidl har igennem de seneste år ekspanderet voldsomt i Storbritannien, og det har givet store kvaler og sænkede prognoser for de traditionelle dagligvareforhandlere såsom Tesco, WM Morrisons og Sainsbury's. Efter årsskiftet til 2017 havde Aldi 6,2 pct. af markedet i Storbritannien, hvor Lidl havde øget sin andel til 4,5 pct. fra henholdsvis 3,9 pct. og 3,1 pct. i januar 2014.

Læs også