Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Johnnie Walker-producent satser på Indien trods faldgruber

Den britiske spiritus- og ølproducent Diageo, der blandt andet producerer Johnnie Walker og McDowells whiskeyer, ser muligheder i det folkerige land, idet selskabet er klar til at købe en større andel i landets største destilleri, United Spirits. Foto: AP Photo/Erik Schelzig, File

Inderne har et had-kærlighedsforhold til sprut, hvor mere end halvdelen af det folkerige lands voksne holder sig fuldstændig væk fra alkohol, men samtidig har de, som nyder en god drink, en tendens til at nyde det i store mængder – og ofte i form af spiritus.

Det beretter Bloomberg News, der pointerer, at dette har gjort Indien til det største whisky-marked, hvilket kommer oven i, at nogle stater har indført antialkohol-love, hvoraf en stat ligefrem har et forslag om at straffe produktion eller salg af ulovlig og hjemmebrændt sprut med døden.

Den britiske spiritus- og ølproducent Diageo, der blandt andet producerer Johnnie Walker og McDowells whiskyer, ser muligheder i det folkerige land, idet selskabet er klar til at købe en større andel i landets største destilleri, United Spirits.

Til trods for faldgruber, såsom forbud mod salg tæt på hovedveje for at undgå spritkørsel, går Diageo ifølge kilder med kendskab til sagen med planer om at øge andelen i United Spirits fra de nuværende 55 pct., idet der fokuseres på de solide vækstmuligheder, hvor de 485 mio. potentielle indiske kunder i 2013 inden 2018 bliver forøget med yderligere 150 mio. potentielle kunder.

Diageo, der har en markedsandel på 38 pct. af det indiske whisky-marked, har været det selskab, som har kunnet drage størst fordel af landets voksende tørst efter den gyldne drik.

Det indiske forbrug skønnes ifølge Euromonitor at være steget med 8,9 pct. om året i de seneste seks år til 1460 mia. rupees eller 153 mia. kr. Diageos salg steg i halvåret, der sluttede 31. december, med 4 pct. drevet af efterspørgsel efter lokalt fremstillet spiritus og scotch.

Stigningen kom til trods for premierminister Narendra Modis forbud mod pengesedler med høj værdi, hvor salget af skotsk whisky steg med 11 pct.

Læs også