Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Tesla vil sælge junkbonds for 9,5 mia. kr. for at finansiere ny bilmodel

Tesla mangler kapital til at producere Model 3, som er den nye og billige model fra producenten af elbiler.

Teslas topchef, Elon Musk, præsenterer den nye Model 3 i Fremont, USA, den 28. juli i år. Nu skal der skaffes finansiering til produktionen. Foto: Andrej Sokolow/dpa/AP Foto.

Tesla vil skaffe 9,5 mia. kr. (1,5 mia. dollars) ved at sælge junkbonds, som er obligationer med en høj rente.

Det er ifølge nyhedstjenesten Reuters første gang, at Tesla skaffer kapital på den måde.

Pengene skal bruges til at sætte gang i produktionen af Model 3, som er en ny og billig bilmodel fra Tesla, der ellers har været kendt for at producere elbiler i den høje ende af prisskalaen.

Den forholdsvis lave pris for Model 3 - 35.000 dollars for basisudgaven i USA - betyder, at investorerne har skruet forventningerne til produktion og salg op på så højt et niveau, at Teslas markedsværdi på børsen har overgået General Motors' og Ford Motors', selv om de to store og etablerede amerikanske bilmærker sælger millioner af biler hvert år. Det er derfor vigtigt for Tesla og topchef Elon Musk, at Model 3 bliver en succes.

Ifølge kilder fra investeringsbanker begyndte Tesla mandag det roadshow, som skal sikre, at obligationerne bliver solgt.

Oven på Teslas udmelding oplyste ratingbureauet Standard & Poors, at det har givet obligationsudstedelsen karakteren "B-". Det betyder, at den har status af en junkbond. Moody's gav udstedelsen karakteren "B3", som også er junk-status.

Ifølge en analytiker fra S&P Capital vil obligationssalget sikre Tesla finansiering mindst indtil midten af 2018.

Renten på Teslas obligationer bliver ifølge Reuters fastsat senere på ugen. Andre obligationer med samme risikoklasse og løbetid har ifølge Bank of America en rente i niveauet 5,5 pct.

BRANCHENYT
Læs også