Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

VW: Uafklaret om skrotpræmier på op til 75.000 kr. indføres i Danmark

VW indfører rabatter til tyske kunder, der skrotter en dieselbil, når de køber ny bil.

VW kan endnu ikke svare på, om danske kunder også skal have rabatter, hvis de skrotter en dieselbil i forbindelse med et bilkøb. Foto: Jens Dresling

Den tyske bilgigant Volkswagen (VW) har i dag indført skrotpræmier til tyske kunder, men det er stadig uafklaret, om tiltaget kommer til Danmark.

VW skriver på sin tyske hjemmeside, at koncernen vil give op til 75.000 kr. (10.000 euro) i rabat til tyske kunder, der køber en ny VW, hvis kunderne samtidig skrotter en ældre dieselbil. Det er underordnet, hvilket mærke den skrottede dieselbil har.

VW markedsfører det nye tiltag som et miljøprogram, og ifølge mediet CNN Money skal det ses i lyset af, at flere tyske byer presser på for at få dieselbiler forbudt på grund af forurening.

»Volkswagen sender et tydeligt signal for at få fornyet den tyske bilflåde,« udtaler Thomas Zahn, VW's salgs- og marketingchef for Tyskland, i en pressemeddelelse.

VW i Danmark har taget kontakt til den tyske koncern for at høre, om modellen også indføres i Danmark. Men har endnu ikke fået svar.

»Lige nu er det kun meldt ud i forhold til det tyske marked, og det er uvist, om det bliver gældende for det danske marked,« siger Søs Righolt, pressechef i VW i Danmark, til Finans.

Størrelsen af rabatten til tyske kunder, der skrotter en dieselbil, afhænger af, hvilken VW de køber. Mindst rabat - 15.000 kr. - udløser købet af en up!, mens der vanker ca. 75.000 kr. i rabat, hvis man køber en Touareg.

Derudover får kunderne op til 17.700 kr. i rabat, hvis de køber gas-, hybrid- eller elbiler.

Udover skrotpræmierne er VW klar med en softwareopdatering, der ifølge producenten vil reducere forureningen fra yngre generationer af dieselbiler.

Ifølge CNN Money er BMW og Daimler - der står bag Mercedes - også klar med skrotpræmier, men deres tilbud er ifølge mediet mindre generøse end VW's.

VW blev i 2015 taget i at benytte snydesoftware, der fik koncernens dieselbiler til at se mere miljøvenlige ud, end de reelt var, under kontrolmålinger.

BRANCHENYT
Læs også