Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Modekoncern vil opføre Danmarks højeste bygning i jysk provinsby

Bestseller vil opføre et højhus og en butiksby i hjembyen Brande.

Bestseller vil opføre landets højeste bygning og en ny butiksby i Brande. Grafik: Bestseller.

Modekoncernen Bestseller vil investere massivt i dens hjemby, Brande, og opføre et vartegn, der vil kunne ses på lang afstand på den midtjyske hede.

Tirsdag offentliggjorde Bestseller sine byggeplaner, som blandt andet går ud på at bygge Danmarks højeste højhus på mere end 200 meter. Det bliver en del af koncernens hovedkontor, som også skal udbygges, ligesom der skal opføres en butiksby.

Butiksbyen skal huse op til 30 forretninger. Både Bestseller-forretninger og andre forretninger, som ikke har med mode at gøre. Dertil kommer et hotel og uddannelsesfaciliteter.

»I mere end 30 år har vi været glade for at have vores base i Brande, og vi føler, at vi er en naturlig del af lokalsamfundet. Det gælder både hvad angår vores fysiske tilstedeværelse, vores mange medarbejdere, som bor i Brande, og i forhold til de mange lokale initiativer, vi har støttet gennem årene,« siger Anders Krogh Vogdrup, projektansvarlig i Bestseller, i en pressemeddelelse.

Planen er at bygge 60.000 m2 og dermed fordoble Bestsellers eksisterende byggeri i Brande. Projektet skal behandles i Brande byråd, og byggeriet skal efter planen påbegyndes i 2019.

Erhvervslivet i Brande jubler over udsigten til milliardinvesteringen fra byens mest succesrige virksomhed.

»Vi ser Bestsellers projekt som en stor mulighed for byen. En mulighed som kan hjælpe med at skabe et dynamisk liv i hele Brande - ikke bare til glæde for Bestseller, men også i høj grad for det lokale erhvervsliv. En større kundebase er en fordel for alle,« siger Hans Ulbrichsen, formand for Brandes handelsstandsforening, i en pressemeddelelse.

Bestseller har 1.500 ansatte på hovedkontoret i Brande og 800 i Aarhus.

Modekoncernen ejes af Anders Holch Povlsen, som er en af Danmarks rigeste med en formue på anslået 45 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også