Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Fusion skaber gigantisk boligudlejer i USA

To store firmaer specialiseret i udlejning af enfamiliehuse købt på tvangsauktion vil slå pjalterne sammen.

Finanskrisen sendte tusindvis af amerikanere på tvangsauktion og skabte et marked for virksomheder, der køber op, renoverer og lejer ud. Nu vil to af de største fusionere. Arkivfoto: AP Foto/Julie Jacobson.

To af de største amerikanske ejere af enfamiliehuse til udlejning vil gå sammen.

Torsdag annoncerede Invitation Homes og Starwood Waypoint Homes en fusion. Det skriver flere medier bl.a. The New York Times og Financial Times.

Begge selskaber har siden finanskrisen - som fejrer 10 års jubilæum i disse dage - specialiseret sig i at opkøbe huse i tusindvis på tvangsauktioner. Dermed har de to selskaber repræsenteret en form for nybrud på et amerikansk lejemarked, som ellers er domineret af mange små udlejere.

Det vurderes, at Blackstone - som ejer 70 pct. af Invitation Homes - i alt har brugt 65 mia. kr. på forretningsområdet med at opkøbe huse på tvangsauktion, renovere dem og efterfølge leje dem ud med gevinst.

Med fusionen skabes den største virksomhed med udlejning af enfamiliehuse i USA, som vil råde over mere end 82.000 hjem. Ved at gå sammen forventer Invitation Homes og Starwood Waypoint Homes at kunne høste besparelser på administrationen af boligporteføljen i niveauet 300 mio. kr. årligt.

De store kommercielle ejere af udlejningshuse har været kritiseret, efter at et studie i december 2016 viste, at de har flere sager om udsættelse af lejere end små udlejere, påpeger Financial Times.

Selv om fusionsvirksomheden bliver USA' største inden for sit felt, vil den kun sidde på en brøkdel af det samlede marked. De to selskaber oplyser, at de tilsammen kommer til at sidde på 0,5 pct. af markedet for huse til udlejning, som udgøres af næsten 16 mio. boliger.

Den samlede markedsværdi for den nye virksomhed vil udgøre ca. 125 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også