Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Formuepleje: Investorer bør ikke frygte Trumps udfald mod Nordkorea

Konflikten mellem USA's Donald Trump og Nordkoreas Kim Jong-un får ikke reel indflydelse på de finansielle markeder, vurderer Formuepleje.

Foto: Wong Maye-E/AP

En stigende frygt for udviklingen mellem USA og Nordkorea har skabt rystelser på de finansielle markeder.

På de amerikanske børser har der været flere dage med kursfald, som dog fra markedernes åbning fredag ser ud til at være afløst af en stabilisering.

Ifølge kapitalforvalteren Formuepleje skal investorerne da heller ikke frygte den retoriske opblussen af konflikten mellem USA og Nordkorea. De skal i stedet have is i maven, lyder anbefalingen.

»Investorerne bør se igennem retorikken, og der er isoleret set ingen grund til at foretage ændringer i porteføljen her og nu. Der er således ikke grobund for at tro, at situationen med Nordkorea kan afspore de positive takter, der er i det synkrone globale opsving,« siger Søren Astrup, direktør i Formuepleje.

Hvis konflikten mellem de to lande fører til en krig, vil det naturligvis få betydning for de finansielle markeder. Men det scenario anser Formuepleje for at være helt urealistisk.

»Indtil videre er det mest retorik, og selv om krig mellem USA og Nordkorea selvfølgelig er et risikoscenarie, man skal tage højde for i sine overvejelser, anser vi det ikke for realistisk,« siger Søren Astrup.

Trods den seneste tids uro er det brede amerikanske S&P 500-indeks steget 9,3 pct. i år.

BRANCHENYT
Læs også