Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Storbank samler på skandalesager: Beskyldes for at snyde små erhvervsdrivende

Wells Fargo har snydt små erhvervsdrivende for kreditkortgebyrer, lyder anklagen i et søgsmål.

Wells Fargo har oprettet fupkonti til millioner af kunder og snydt med salg af bilforsikringerer. Nu beskyldes banken for også at have snydt små erhvervsdrivende. Foto: AP/Richard Vogel

Skandalesagerne vælter ned over den amerikanske storbank Wells Fargo.

Senest er banken blevet beskyldt for at snyde små erhvervsdrivende ved at opkræve for høje kreditkortgebyrer af dem.

Gud ville have haft svært ved at slippe ud af den kontrakt. Det var som en lyssky brugtvognsaftale.

Tidligere ansati Wells Fargo Merchant Services.

Ifølge CNN Money er banken blevet sagsøgt for forholdet, og nyhedsmediet har talt med en tidligere ansat, der bekræfter, at banken har opkrævet for høje gebyrer hos erhvervsdrivende, som samtidig ifølge den tidligere ansatte stort set ikke kunne komme ud af kortbetalingsaftalerne igen.

»Gud ville have haft svært ved at slippe ud af den kontrakt. Det var som en lyssky brugtvognsaftale,« siger han til mediet.

De for høje opkrævninger for kreditkortbetalinger har angiveligt fundet sted i Wells Fargo Merchant Services, som banken ejer 60 pct. af, mens First Data ejer de resterende 40pct. Det skulle have stået på i årevis, og sagen kommer i forlængelse af flere andre skandalesager.

Wells Fargo har således indrømmet, at den uden kundernes vidende har oprettet flere millioner konti og opkrævet gebyrer. Den har også indrømmet at have taget betaling for bilforsikringer fra 570.000 kunder, der optog billån, selv om kunderne ikke havde bedt om forsikringerne. Banken har også accepteret at betale 675 mio. kr. i en sag, hvor den er beskyldt for at opkræve ulovlige gebyrer af krigsveteraner i forbindelse med refinansiering af boliglån.

BRANCHENYT
Læs også