Gammel Erhverv
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Italiensk krisebank taber 19,6 mia. kr. på tre måneder

Monte dei Paschi led på grund af nedskrivninger et stort tab i andet kvartal.

Nedskrivninger har slået et enormt hul i pengekassen hos verdens ældste bank, Monte dei Paschi, i årets 2. kvartal. Foto: AP/Luca Bruno.

Den italienske bank Monte dei Paschi tabte 19,6 mia. kr. i årets andet kvartal, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Det store tab skyldes nedskrivninger på dårlige lån, som Italiens 4. største bank sælger som en del af en statslig redningsplan.

Efter måneders forhandlinger med EU's tilsynsmyndigheder fik banken i denne uge en kapitalindsprøjtning på 50,5 mia. kr. for at styrke dens solvens. Knap halvdelen kom fra den italienske stat, som nu ejer 52,2 pct. af banken, der er verdens ældste.

Efter rekapitaliseringen har banken en egentlig kernekapital på 15,4 pct. Den var nede i 6,5 pct. i marts og ville have været blot 1,5 pct. på nuværende tidspunkt uden kapitaltilførslen, skriver Reuters.

Som en del af redningsplanen slipper Monte dei Paschi af med for 165 mia. kr. dårlige lån. Banken har været nødt til at nedskrive 25,3 mia. kr. på de lån i andet kvartal.

Her 10 år efter finanskrisen er der stadig massive problemer i den italienske banksektor, og Monte dei Paschi har været en af de hårdest ramte banker.

Banken vil afskedige 5.500 ansatte, så der er godt 20.000 tilbage, og lukke næsten hver tredje filial for at genoprette økonomien.

BRANCHENYT
Læs også