Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Goldman Sachs vil udstede islamiske obligationer

Goldman Sachs vil ind på det voksende marked for islamiske obligationer og planlægger at blive den anden større internationale bank, der udsteder en såkaldt sukuk. Udstedelsen ventes at blive på 500 mio. dollar.

Goldman Sachs går i hælene på HSBC og vil udstede islamiske obligationer.  Foto: Richard Drew/AP

Det skriver Financial Times.

Islamiske obligationer, kaldet sukuks, er anderledes end almindelige obligationer, da islam forbyder opkrævning af renter. Derfor er sukuks struktureret i overensstemmelse med islamisk lov, f.eks. ved at give obligationskøberne en ejerandel af de aktiver de udlånte penge bliver investeret i, hvoraf der kan opkræves leje.

Den amerikanske bank skal mødes med investorer i Qatar og De Forenede Arabiske Emirater næste torsdag for at få udstedelsen på plads. Hvis mødet bliver en succes, følger Goldman i sporene på storbanken HSBC, der var det første store internationale finanshus der udstede en islamisk obligation i 2011.

Goldman Sachs indtræden på det voksende marked for islamisk finansiering er led i en større trend, hvor også regeringerne i Storbritannien, Hongkong og Sydafrika har udstedt eller planlægger udstedelser af islamiske obligationer i år.

- Det faktum, at ikke-islamiske lande slutter sig til islamiske lande i udstedelsen af statslige obligationer, globaliserer markedet. Med de høje vækstprognoser på det her marked, har Goldman Sachs og andre ikke-islamiske institutioner en mulighed for at etablere relevante struktur og troværdighed indenfor islamisk finansiering, udtaler Khalid Howladar, chef for islamisk finansiering i Moody's, til Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også