Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den danske børsfest er aflyst

Efter spirende optimisme i foråret har stigende aktieuro og skuffende børsintroduktioner bremset interessen for børsnoteringer herhjemme.

Siden har uro i blandt andet Mellemøsten og Rusland kombineret med sløje nøgletal for dansk økonomi og en række nøglemarkeder lagt en effektiv dæmper på den børsoptimisme, der ellers var opstået herhjemme efter flere års stilstand.

For blot få måneder siden var der stor tro på, at 2014 ville blive et rigtigt godt år for børsnoteringer herhjemme.

Siden har uro i blandt andet Mellemøsten og Rusland kombineret med sløje nøgletal for dansk økonomi og en række nøglemarkeder lagt en effektiv dæmper på den børsoptimisme, der ellers var opstået herhjemme efter flere års stilstand.

Samtidig har en række debutanter på Fondsbørsen skuffet de forventningsfulde investorer, der havde sat næsen op efter vilde vækstrater.

Fald på over 20 pct.

Den nordjyske bunker-koncern O.W. Bunkers aktie er faldet med over 20 pct. siden børsnoteringen i marts måned, og det samme er sket for rengøringsgiganten ISS, hvis aktiekurs ligeledes har oplevet en brat nedtur siden introduktionen på den danske fondsbørs i foråret. ISS-aktien er faldet med over 14 pct., blandt andet fordi selskabets vækstforventninger har skuffet markedet, hvilket også er tilfældet hos O.W. Bunker.

»I foråret var markedet præget af stor optimisme, men det er desværre gået i sig selv igen. Både i Sverige og USA er der stadig fuld fart på børsnoteringer. Usikkerheden omkring Rusland er gift for aktiemarkedet, mens de økonomiske nøgletal heller ikke har været for gode. Det betyder, at virksomheder og investorer er afventende,« siger Carsten Borring, chef for Notering og Selskaber, Nasdaq OMX København.

Klimaet har ændret sig

Hos kapitalfonden Altor, der sendte selskabet O.W. Bunker på børsen tidligere på året, understreger partner Søren Johansen, at hele klimaet for børsnoteringer har ændret sig betydeligt de senere måneder.

 

»Rent geopolitisk har der været uro mange forskellige steder i verden. Samtidig har markedet haft meget optimistiske vækstforventninger til nogle af de nye selskaber på børsen, fordi de blev noteret på et tidspunkt, da der var mere tro på tingene,« siger han.

BRANCHENYT
Læs også