Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier middag: Mærsk til bunds efter pres på olieprisen

Det danske C20 Cap-indeks ligger onsdag over middag med et fald på 0,2 pct. i 796,41, hvor Maersk-aktien agerer bundprop efter nye fald til olieprisen. Tryg topper det toneangivende indeks efter nye langsigtede prognoser, mens der blandt sidepapirerne er pres på Lundbeck efter svage forventninger til 2015. Det tyske Dax-indeks stiger 1,2 pct. efter to dage med fald.

s B-aktie lukkede tirsdag med et fald på 1,8 pct. og aktien trykkes yderligere med 3,0 pct. til kurs 13.050 kr. trods en positive stemning i Europa. Den globale referenceolie Brent ligger med et fald på 0,5 pct. til godt 82 dollar per tønde, hvilket er laveste niveau siden 2010. Flere danske finanshuse har sat fokus på en negativ effekt fra olieprisernes nedtur. Det nævnes at Maersk Lines positive effekt fra olieprisfaldene kan blive spist eller begrænset af konkurrencen fra de øvrige containerrederier, som også nyder godt af lavere oliepris. Dermed kan effekten eller dele deraf ende hos kunderne.

falder med 3,7 pct. til 121 kr. efter sit regnskab for tredje kvartal. Medicinalkoncernen fortsætter sin kamp mod det faldene salg, og koncernens forventninger til 2015 peger mod risiko for endnu et år med tilbagegang. Lundbeck arbejder på, at nye lanceringer af medikamenter kan bringe selskabet tilbage på vækstsporet. Der ventes en kerne EBIT på nul eller lidt negativ i 2015, hvor driften er negativt påvirket af lanceringsomkostninger i USA til brexpiprazole. Jefferies vurderer, at prognoserne for 2015 er lavere end frygtet grundet udgifter til nye produktlanceringer. Nordea ser størrelsen af det ventede tab (kerne EBIT) i 2015 som overraskende, og det venter, at aktien vil få svært ved at performe i de kommende 12 måneder...

Læs også
Top job