Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier åbning: Vestas flyvende efter stærkt regnskab

Vestas-aktien kommer fra land med en stigning på 9 pct. efter et regnskab, hvor de vigtigste parametre overraskende positivt. Investorerne afventer fortsat regnskabet fra FLSmidth, som ventes ved middagstid. Generelt er stemningen på fondsbørsen i København positiv, grundet optimisme på de store europæiske fondsbørser. Carlsberg-aktien er presset i kølvandet af den ekstreme svækkelse af den russiske rubel.

har tradition for at levere regnskaber med store overraskelser, og denne gang blev ikke nogen undtagelse, idet regnskabet fra Vestas ligger klart over forventningerne på de vigtigste parametre. Vestas-aktien åbner med en stigning på 8,3 pct. til kurs 218,5. Vestas fik en salgsvækst på 26 pct. til 1,813 mia. euro, hvilket er klart over analytikerprognosen på 1,62 mia. euro fra Bloomberg News. Det blev til en fremgang i driftsindtjeningen (EBIT før særlige poster) til 163 mio. euro, hvilket var en stigning på 96 mio. euro. Driften er også klart bedre end ventet, hvor analytikerne havde regnet med 106 mio. euro. Vestas opjusterer forventningen til omsætning fra minimum 6 mia. euro til 6,4 mia.-7,0 mia. euro. Forventningen til EBIT-margin før særlige poster opjusteres fra minimum 6 pct. til 7-8 pct. og forventningen til frit cash flow opjusteres fra minimum 300 mio. euro til 400-700 mio. euro. Opjusteringerne er baseret på forventede leveringsplan for resten af året og en forbedret omkostningsbase.

Vestas meddelte torsdag aften, at selskabet har fået en 200 MW-ordre i Texas med en bestilling af 100 styk V100-2.0 MW-møller fra kunden First Wind. Ordren omfatter levering og idriftsættelse af vindmøllerne, samt en tiårig Active Output Management (AOM 5000) serviceaftale. Vestas forventer at levering vil finde sted ultimo 2015...

Læs også
Top job