Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier Europa: Investorer har øjnene rettet på OPEC-møde

Investorernes fokus hvilede torsdag på OPEC-forhandlingerne i Wien. Flere aktører har tidligere vurderet, at nogle OPEC-lande såsom Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emiraters kan se gennem fingre med en lav oliepris over et til to år for, at investeringerne i dyre oliefelter reduceres, og dermed at olieproduktionen på den lange bane reduceres.

Udfaldet af mødet kan være af stor betydning for den globale økonomi. Det europæiske aktiemarkeder har indtaget en afventende position, og indeksene handles i de fleste lande i moderate plusser.

Venezuela vil foreslå, at olieproduktionen sænkes, og landets udenrigsminister Rafael Ramirez mener, at alle bør sænke deres produktion, da oliepriserne er blevet for lave for alle.  Ecuador tilslutter sig forslaget om en produktionsreduktion, lyder det ifølge Bloomberg News. De Forenede Arabiske Emiraters meddeler, at den langsigtede udvikling er mere vigtig end priserne på den korte bane. Kuwaits olieminister udtaler, at han ikke ved, om der er støtte til en produktionsreduktion. Tidligere har OPEC-dominerende Saudi Arabien indikeret, at landet ikke tilslutter sig en produktionsreduktion...

Læs også
Top job