Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier: Mærsk og Vestas til bunds efter OPEC-møde

De europæiske aktier steg, bl.a. på baggrund af bedre end ventet arbejdsløshedstal fra Tyskland, hvilket kan indikere, at en af de store økonomier, er ved at være tilbage på sporet. Herudover var der nyt fra OPEC-mødet, idet oliekartellet OPEC valgte ikke at sænke olieproduktionen. Dette har betydet et yderligere dyk i olieprisen, ligesom der har været udsving i en række selskaber, hvis aktiviteter er afhængig af olieprisen. Det danske C20 Cap-indeks faldt 0,08 pct. til 820,34.

 Vestas og A.P. Møller-Mærsk var i søgelyset som følge af den faldende oliepris. A.P. Møller Mærsk har en stor del af sin indtjening fra olieudvindingen, imens Vestas' vindmøller er et alternativ og konkurrent til fossilbrændstof. Vestas endte med en tilbagegang på 2,5 pct. i 235,5 kr., mens A.P. Møller- Mærsk tabte 2,8 pct. til kurs 12.610. Den europæiske referenceolie lå til et fald på 4,4 pct. til 74,36 dollar per tønde.

 Lundbeck-aktien var godt kørende og steg med 1,5 pct. til 135 kr. Lundbecks alkoholpille Selincro fik onsdag positive meldinger fra de britiske omkostningssundhedsmyndigheder, som endeligt godkendte støtten til medikament, hvilket er en afgørende for salgsmulighederne i Storbritannien. Det betyder, at Selincro nu bliver en del af NHS behandlingstilbud. Den 10. juli 2014 modtog Selincro en positiv anbefaling af de britiske omkostningssundhedsmyndigheder...

Læs også
Top job