Gammel Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Aktier Europa: Olieaktier trykkes og flyselskaber løftes

Det har været en fredag med fokus på oliepriserne, som rammer olieselskaberne, og generelt har det skabt en negativ udvikling hos de store europæiske indeks. Det tyske Dax30-indeks falder med 0,17 pct. til 9957, imens de britiske FTSE100-indeks falder med 0,2 pct. til 6710. Den britiske telesektor er også i fokus efter rygter om storopkøb florerer.

Det europæiske energisektorindeks ligger med klart største fald på 2,7 pct. og norske Statoil er blandt de hårdt pressede aktier. Statoil-aktien ligger med et smæk på 6,65 pct. i 133,5 nkr. Sydbank hæfter sig ved, at investorerne ud over olieprisen nu også er bekymret for, at Statoil bliver nødt til at sænke den kvartårlige dividendebetaling. Statoil blev for et par år siden overhalet af Novo Nordisk, som Nordens største selskab, og her i slutningen af november har svenske Hennes & Mauritz også overhalet Norges store pengemaskine i markedsværdi.

Deutsche Lufthansa stiger med 3,7 pct. til 14,19 euro, imens Air France stiger med 6,14 pct. til 8,46 euro. Lavprisselskabet Easyjet stiger med 2,6 pct. til 1675 pence. Luftfartsselskaberne kan se frem mod mindre omkostningspres med nedturen i oliepriserne...

Læs også
Top job