Investor

Skoledreng har lavet knap 2 mio. kr. under bordet

Det er ikke bare irriterende men også dyrt, når Connor Bruggemann får inddraget sin mobiltelefon i skolen, forklarer hans mor.

Artiklens øverste billede
Connor Bruggemanns fidus har været at investere i mange aktier med meget ringe værdi. Og det er der kommet en god forretning ud af - når ellers skoletiden tillader det.

En amerikansk teenager og aktiehandler, Connor Bruggemann, har i løbet af to år fået 10.000 dollar til at yngle til mere end 300.000 dollar, hvilket svarer til knap 1,8 mio. kr.

Det er sket ved at handle med de såkaldte penny-aktier, hvilket er aktier i selskaber af meget lille værdi. Den lave værdi skyldes ofte selskabets kamp for overlevelse.

De børsnoterede aktier med en værdi under en dollar per aktie hos NYSE-fondsbørsen bliver afnoteret og ryger derfor over på de såkaldte OTC-børser.

Connor Bruggemann fik sin far til at åbne en konto hos handelsplatformen Etrade med de 60.000 kr. han havde sparet  op igennem flere års arbejde som afrydder og tjener i den lokale grillbar.

Det har sikkert kostet ham en masse penge, da markederne kun lige er åbnet på det tidspunkt, og der er han altså nødt til at handle

Connor Bruggemanns mor

De første handler blevet lavet i velkendte papirer såsom Apple og Verizon, men fokus blev efterfølgende flyttet over på de ekstremt svingende penny-aktier.

Connor Bruggemanns handler penny-aktier med sin mobiltelefon, hvilket skete i frikvartererne, på børneværelset og delvist i timerne under bordet ifølge mediet The Verge.

I The Verge fortæller Bruggemann om, at sin første store handel i pennys-aktier var i aktien American Community Development, ACYD, hvor han lyttede med til selskabets konference efter et regnskab.

Direktøren fortalte, at selskabet ville opkøbe egne aktier for at løfte aktiekursen op mod 1 cent, og i løbet af de næste fire dage havde teenageren opkøbt millioner af ACYD-aktier til en pris omkring en tredjedel af 1 penny, og blot fire dage efter konferencen annoncerede selskabet så et opkøbsprogram der begyndte at løfte aktiens kursværdii mangfoldigt til godt 1 cent.

Det gav Bruggemanns aktier en værdi på 50.000 dollar og en måned senere var kursen øget til 6 cent, så aktierne værdi var løftet til knap 200.000 dollar. To måneder senere blev hovedparten af aktierne solgt til 4 cent.

Det har dog ikke været problemfrit for skoledrengen, idet han flere gange har fået taget sin mobiltelefon i skolen, som efterfølgende har taget kontakt til forældrene. I fjor fik drengens mor et opkald fra skolens fysiklærer, som havde taget sønnens mobiltelefon, så moren måtte hente telefonen.

»Jeg spurgte læreren, hvornår mobiltelefonen var taget,« sagde moren, som fik svaret »kl. 9.35« af læreren.

»Det har sikkert kostet ham en masse penge, da markederne kun lige er åbnet på det tidspunkt, og der er han altså nødt til at handle,« forklarer moderen.

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.