Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Markedsoversigt: Kinesiske tal trak aktiekurser og renter ned

På årets første handelsdag på det danske aktiemarked formåede kun Genmab blandt eliteindeksets 20 selskaber at holde hovedet oven vande og ende i plus. Samlet set faldt det danske C20 Cap-indeks 1,6 pct. til 1022,22, hvor dagens største tabere blev FLSmidth og Tryg.

Skuffende kinesiske PMI-tal for fremstillingssektoren og tiltagende spændingerne mellem Saudi-Arabien og Iran lagde en dæmper på de globale aktiemarkeder.

Værst gik de dårlige nyheder fra Kina ud over FLSmidth, der mandag faldt 4,6 pct. til 228,90 kr. Ifølge senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea skyldes dagens fald i FLSmidth, at aktien er en af C20 Cap-indeksets mest Kina-følsomme. Danske Markets nedjusterede anbefalingen af FLSmidth-aktien til "sælg" fra "hold".

A.P. Møller Mærsks B-aktie endte dagen med et fald på 1 pct. til 8890 kr., mens A-aktien også gled 1 pct. til 8785 kr. Ifølge Jesper Bamberger blev aktiernes fald afbødet af, at Maersk Line i sidste uge kunne notere nogenlunde succes med de varslede rateforhøjelser på de tunge ruter mellem Asien og Europa.

Genmab blev C20 Cap-indeksets eneste vinder mandag med en stigning på 0,8 pct. til 925 kr. Selskabet ikke har berøring med det kinesiske marked, og er generelt ret upåvirket af konjunkturmæssige udsving.

Uden for eliteindekset annoncerede biotekselskabet Bavarian Nordic mandag, at selskabet har indsendt en ansøgning om børsnotering og et offentligt udbud af American Depositary Shares (ADS'ere) i USA. Indtil nu er hverken tidsplanen for noteringen, udbuddets størrelse eller afregningskursen dog besluttet.

Aktien faldt 2,1 pct. til 350 kr.

Rentefald prægede årets første handelsdag på det danske rentemarked.

Skuffende kinesiske PMI-tal for fremstillingssektoren og intensiverede spændinger mellem Iran og Saudi-Arabien trak investorerne over i mere sikre papirer, hvilket medførte rentefald over det meste af Europa.

Herhjemme endte den toneangivende tiårige danske statsobligation med en rente på 0,87 pct., hvilket var fald på 4 basispoint i forhold til slutniveauet onsdag før nytår, hvor renten endte på 0,91 pct.

Ude i Europa sås samme billede, hvor samtlige af europæiske renter faldt med undtagelse af de græske og de portugisiske.

Mandag kom det sæsonkorrigerede indeks Dansk PMI. Det viste et fald i december til 56,6 fra 61,5 måneden før. Trods faldet ligger indekset for 16. måned i træk over 50, som indikerer positiv vækst i industrien

For december ses mærkbare fald i underindeksene beskæftigelse og nye ordre.

- Underindekset for beskæftigelse faldt således fra 61,9 til 53,9, mens nye ordrer faldt fra 70,8 til 56,5, hvilket signalerer aftagende vækst, fremgår det af Dansk PMI,. Indekset toppede i 2015 i september i 69,0.

BRANCHENYT
Læs også