Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Derfor skal man holde snitterne fra kinesiske aktier

Frygten for et kinesisk aktiekrak har fået ny næring.

Mandag faldt aktieindekset i kinesiske Shenzhen med 7 pct. Foto: Imaginechina via AP Images

Danske investorer skal være meget varsomme med at placere deres penge i kinesiske aktier.

Der er nemlig risiko for endnu mere uro på det kinesiske aktiemarked, vurderer flere eksperter, efter at markedet faldt med 7 pct. mandag - og trak børser verden over med sig.

I stedet anbefaler seniorstrateg i Danske Bank, Frank Øland Hansen, at investorer kigger mod Europa i jagten på afkast.

»Det kinesiske aktiemarked er meget interessant som tilskuersport, men jeg har ikke lyst til at spille med. Spillereglerne på markedet ændres, mens vi spiller. Man ved dybest set ikke, hvad man må eller ikke må i morgen. Det er ikke sundt. Det er noget af det mest giftige for en investor,« siger han.

Udenlandske investorer har begrænset adgang til det kinesiske fastlandsmarked, de såkaldte a-aktier, der primært ejes af kinesere. Og det er et marked, som er stærkt reguleret af de kinesiske myndigheder.

Blandt andet er der indført særregler om suspendering af aktier og et forbud mod, at store investorer sælger ud af deres aktier. Myndighederne synes at indføre nye regler, som det passer dem.

Når a-aktierne falder, som vi så det mandag, smitter det af på aktiemarkedet i Hong Kong, som er åbent for udenlandske investorer. Derfor er også disse kinesiske aktier en risikabel lodseddel, mener Frank Øland Hansen.

»De kinesiske aktier er især ramt af frygten for en opbremsning i Kinas økonomi. Vi har set skuffende PMI-tal for den kinesiske fremstillingssektor og en svækkelse af yuanen. De næste tre-seks måneder har jeg svært ved at se, at Kina leverer positive overraskelser,« siger Frank Øland Hansen.

Senioranalytiker i Nordea Amy Zhuang, der er ekspert i Kinas finansielle markeder, mener, at investorer kun skal satse på kinesiske aktier, hvis de kan tåle store udsving.

De kommende måneder bliver en kursmæssig rutsjetur, mener hun.

»Nogle sektorer har gode langsigtede muligheder. Investerer man ud fra en femårig tidshorisont, kan der være gevinster at hente. Men man skal virkelig tænke sig om,« siger Amy Zhuang.

BRANCHENYT
Læs også