Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Valuta: Investorerne søger i japanske yens sikre havn

Yen styrkes over for alle sine 16 største modparter tirsdag middag, efter at aktiemarkederne har vist sig at have vanskeligt ved at ryste mandagens fald af sig.

Den japanske valuta nyder godt af usikkerheden på aktiemarkederne, idet investorerne ser yen som en sikker havn, skriver Bloomberg News.

En euro koster tirsdag eftermiddag 127,86 yen, hvor der skulle 128,76 yen til at købe en euro mandag klokken 17.

Den japanske valuta er dermed på det stærkeste niveau i ni måneder over for euro oven på nervøsiteten på aktiemarkederne.

Markedets usikkerhed skyldes til dels markante indeksfald i Kina, hvor børserne i Shanghai og Shenzhen kortvarigt blev lukket, mandag.

Der til kommer de diplomatiske spændinger mellem Saudi-Arabien og Iran, der brød ud lørdag, da Saudi-Arabien henrettede den fremtrædende religiøse leder Nimr al-Nimr. Søndag afbrød Saudi-Arabien så alle forbindelser til Iran og udviste den iranske ambassadør.

- Yen er en flydende, sikker havn-valuta, der klarer sig godt under anfald af risikoaversion. Den aktuelle situation er næppe en undtagelse, siger Valentin Marinov, der er chefvalutahandler hos Crédit Agricole, til Bloomberg News.

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

BRANCHENYT
Læs også