Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Våbeninvestorer takker Obama for ild under aktiekurserne

Hver gang den amerikanske våbenlov debatteres, og præsident Obama opfordrer til skærpet lovgivning, kan våbeninvestorerne klappe i hænderne.

Den amerikanske præsident var rørt til tårer på et pressemøde tirsdag. Foto: APImages

Det kan godt være, at han giver de våbenglade nervøse trækninger. Men når præsident Barack Obama taler om at skærpe våbenloven i USA, så gør han til gengæld våbeninvestorerne rigtig glade.

Hver gang den amerikanske leder foreslår - eller bare antyder et ønske om – at gøre det sværere at anskaffe sig et våben, så stiger salget af våben, og det samme gør våbenfabrikanternes aktier. Endda relativt meget, rapporterer CNN.

Markedsværdien på Smith & Wesson, der producerer pistoler og revolvere, blev mere end fordoblet i 2015, og konkurrenten Sturm Ruger fulgte tæt efter. En glohed politisk debat om større våbenkontrol i kølvandet på flere skudmassakre senest i San Bernadino i Californien, boostede salget af våben, og aktiekurserne er fulgt med.

Mandag i denne uge var ingen undtagelse. Her kom det frem, at præsidenten i lyset af talrige amerikanske skudmassakrer vil komme med flere forslag om restriktioner i våbenloven. Våbenaktierne steg og det endda på en dag, der ellers generelt var skidt for investorerne på Wall Street.

Igen tirsdag er aktierne i i både ammunitions- og våbenselskaber herunder blandt andet Smith & Wesson i medvind. Det sker, efter Obama har holdt en følelsesladet tale på et pressemøde, hvor han afslørede nye forslag til Kongressen om en række krav til folk, der vil købe våben.

»30.000 amerikanere bliver hvert år skudt og dræbt. Hundredtusindvis af amerikanere har mistet deres brødre eller søstre - eller begravet deres egne børn,« sagde han blandt andet, da han stod omringet af folk, der enten er pårørende til eller selv har været ofre for et masseskyderi, i en appel til politiske venner og fjender i Kongressen.

Ifølge New York Times blev der i december solgt flere våben end i næsten nogen anden måned de seneste 20 år og på den store udsalgsdag i slutningen af november, Black Friday, meldte flere våbenforhandlere om rekordsalg.

Smith & Wesson har for nyligt hævet deres forventninger til salget blandt andet på baggrund af en stigning i de baggrundstjek, som FBI foretager i forbindelse med våbenkøb.

De satte rekord i december med mere end 3,3 mio. tjek. Den seneste rekord var på 2.8 mio. og er fra december 2012. Samme måned som et skoleskyderi fandt sted i Newton, Connecticut, hvor 20 elever og seks lærere blev skudt.

BRANCHENYT
Læs også