Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer åbning: Lav risikoappetit sender renterne ned

Der er rentefald på tværs af obligationsmarkederne i Europa onsdag, hvor investorerne har ladet risikoappetitten blive hjemme og i stedet køber ind i de lidt mere sikre papirer - herunder statsobligationer.

Efter kort tids handel falder renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation 3 basispoint til 0,82 pct., hvilket følger et fald på 2 basispoint tirsdag.

På de store linjer har der i nattens løb været nyt fra Nordkorea, der hævder at have prøvesprængt en brintbombe, og det har gjort lande verden over bekymret

På aktiemarkederne i Asien har der været kursfald på de fleste markeder med undtagelse af Kina. I USA ligger futures for de tre store aktieindeks også i minus, og det ligner en onsdag med røde børser i Europa.

Mens tirsdagen var stort set uden nøgletal, kommer der mere gang i løjerne onsdag. Her vil investorerne kunne læse den såkaldte ADP-jobrapport, der er en forløber for fredagens officielle amerikanske jobrapport, og som blandt økonomer betragtes som det vigtigste nøgletal på kloden.

Derudover vil der være tal for ordreindgangen af varige goder, fabriksordrer og ISM-indekset for servicesektoren, der måler forventningerne hos virksomhedernes indkøbschefer.

Desuden bliver der klokken 20 offentliggjort referatet fra seneste møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor renten som bekendt blev hævet for første gang i ni år.

- Alle hints om et langsomt renteforhøjelsesforløb kombineret med at Fed ikke udviser de store bekymringer for, at amerikansk økonomi holder vækstkursen, bør berolige investorerne, skriver seniorstrateg Tine Choi fra Nordea i en kommentar.

Omvendt kan negative kommentarer omkring opsvinget i verdensøkonomien ifølge Nordea betyde kursfald, da investorerne er hoppet ind i det nye år med nervøsiteten siddende uden på tøjet.

Fra Europa kommer der en hel bunke af PMI-tal, der spørger til indkøbschefernes forventninger, men der er tale om endelige tal, som næppe får indflydelse på markederne.

BRANCHENYT
Læs også