Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier åbning: Det stritter i alle retninger

Det er en meget uensartet åbning, som præger Københavns fondsbørs onsdag morgen, men momentum er negativt og stemningen er mut. Lundbeck- og Carlsberg-aktierne er presset, idet Lundbeck må ned efter tirsdagens optur, og bryggeri-aktien er ramt af en sænket anbefaling. DSV-aktierne kan notere fine plusser efter britiske roser. Alt i alt må investorerne konstatere, at C20 Cap-indekset falder med 0,4 pct. til 1.027,47 og følger trenden i Europa, hvor det tyske Dax30-indeks er presset og falder med 0,6 pct.

Carlsberg A/S -aktien falder med 0,15 pct. til 603 kr. Carlsbergs anbefaling hos Sanford Bernstein sænkes til market perform fra outperform, dog fastholder analytiker Trevor Stirling sit kursmål på 655 kr. for bryggeriaktien. Det nævnes at Carlsberg-aktien er steget med 22 pct. siden sin nedjustering i august 2015, og dermed klaret sig bedre end den generelle markedsudvikling, hvilket har ændret forholdet mellem risiko og potentiale i bryggeriaktien.

H. Lundbeck A/S falder med 1,2 pct. til 237,1 kr., hvilket sker et en stærk udvikling i tirsdagens marked, hvor en løftet anbefaling fra det amerikanske finanshus JP Morgan var primusmotor. Generelt har Lundbeck-aktien klaret sit stærkt over det seneste år.

Novo Nordisk A/S -aktien må lidt ned og åbner 0,3 pct. lavere i 403 kr. efter tirsdagens pæne stigning på 2,6 pct. Novo Nordisk-aktien var tirsdag sandsynligvis hjulpet af Eli Lillys meldinger fra pressekonferencen tirsdag eftermiddag og delvist hjulpet af Sanofi skuffelse med Afrezza, hvis licensaftale blev returneret til Mannkind. Amerikanske Mannkind blev sendt i frit fald på meldingerne og dykkede med knap 50 pct.

DSV A/S -aktien får gentaget sin overvægt anbefaling hos det britiske finanshus Barclays, som løfter kursmålet på DSV-aktien til 340 kr. fra 290 kr. DSV-aktien åbner med en stigning på 1,16 pct. til 270,7 efter roserne fra det britiske finanshus.

A.P. Møller -Maersk A/S åbner ganske kortvarigt med plusser, men aktien er efter få minutters handel vendt rundt og falder med 0,34 pct. til 8910 kr. A.P. Møller - Mærsk-investorerne kan notere, at det Singaporebaserede rederi orient Overseas onsdag morgen ligger med et dyk på 5,64 pct. i 34,3 sdollar.

BRANCHENYT
Læs også