Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Overraskende regnskabstal fra Pandora: Omsætningen stiger 40 pct.

Smykkevirksomheden Pandora har sendt foreløbige salgstal på gaden.

Pandora valgte onsdag kort efter lukketid på børsen at offentliggøre foreløbige regnskabstal for 2015. Foto: Sisse Dupont

Smykkevirksomheden Pandora har sendt foreløbige regnskabstal på gaden. De viser, at omsætningen er steget med hele 40 pct. over det seneste år til samlet 16,7 mia. kr. i 2015.

Det endelige årsregnskab fra Pandora tikker først ind 9. februar, men selskabet afslører højst overraskende allerede nu, at salget overgår forventningerne, som de lød ved aflæggelsen af regnskabet for tredje kvartal. Dengang var forventningen en omsætning på over 16 mia. kr. for hele året.

Nyheden kommer netop som Pandora skal afholde kapitalmarkedsdag for investorer og presse i Thailand.

»Stigningen inkluderer medvind fra valutakurser på omkring 11 pct. sammenlignet med en forventet valutakurseffekt på ca. 10 pct. i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsrapporten for tredje kvartal 2015,« forklarer Pandora i en meddelelse til fondsbørsen.

På alle de markeder, som Pandora opererer i, har væksten været tocifret i lokal valuta i årets fjerde kvartal, skriver selskabet og forklarer det med et »bedre end forventet julesalg.«

Den bedre omsætning smitter ikke af på selskabets øvrige forventninger, der altså er uændrede. Det gælder blandt andet forventningen om en ebitda-margin på omkring 37 pct.

Hvorfor ledelsen har fundet det nødvendigt at annoncere omsætningstallene før tid, fremgår ikke af meddelelsen til fondsbørsen. Direktionen med topchef Anders Colding Friis i spidsen bemærker, at den vil uddybe tallene i forbindelse med aflæggelsen af årsregnskabet.

BRANCHENYT
Læs også