Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Inden aktiemarkedet åbner: Nedsmeltningen er sat på hold

Den kinesiske valuta yuan holder niveauet i nattens handel og dermed er de seneste dages devalueringer stoppet, hvilket har affødt en pause i tumulten på de internationale finansmarkeder. De store europæiske fondsbørser ventes at åbne fredagen med mindre fald, og investorerne kan for en stund ånde lettet op. Trenden ventes også at præge udviklingen på den danske scene, hvor Pandora-aktien er tiltænkt hovedrollen efter torsdagens imponerende stigning i et surt marked. Birollerne er overdraget til Danske Bank og Mærsk-aktierne.

Det danske C20 Cap-indeks lukkede torsdag med et fald på 1,3 pct. i 1011,04, imens Pandora-aktien lukkede torsdag med et plus på 4,5 pct. i 899,50 kr., hvilket havde afsæt i foreløbige regnskab med salgstal for 2015.

A.P. Møller - Mærsk-aktien dykkede torsdag med 4,0 pct. til 8435 kr., hvor aktien fredag kan blive hjulpet af at oliepriserne har stabiliseret sig, men strejken i Rotterdam vil også få opmærksomhed. Aktiefokus beskrev løbende igennem torsdagen, at Euopas største containerhavn blev ramt af strejke, hvilket stadig er tilfældet.

Danske Bank lukkede torsdag med et fald på 1,12 pct. i 185,3 kr., imens Nordea lukkede 0,89 pct. lavere i 72,55 kr. Barclays er blevet mere positiv på den europæiske banksektoren, og i samme ombæring får Danske Bank roser med på vejen. Danske Bank er nævnt som Toppick i den europæiske banksektoren hos Barclays, og i dette selskab findes også Deutsche Bank, hollandske ING, og ABN Amro. Generelt nævner Barclays, at banken foretrækker banker i den nordlige del af Europa. Barclays løfter sin anbefaling på sektoren til positiv fra tidligere neutral. Det bliver også lige nævnt, at udviklingen i Kina er afgørende for banksektorens aktier samt at et vækstchok i Kina er indpriset i sektorens aktier, så derfor er risikoen begrænset.

GN Store Nord løftes til køb hos det amerikanske finanshus Jefferies, som tidligere havde en holdanbefaling på høreapparat-aktien. Kursmålet bliver sat til 145 kr. fra 132 kr. Det skriver Bloomberg News. GN Store Nord lukkede torsdag med en stigning på 1,68 pct. i 127,2 kr. efter at GN-aktien fik et solidt løft i torsdagens sene danske handel.

BRANCHENYT
Læs også