Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obligationer åbning: Lille modreaktion oven på rentestigning

Der er faldet mere ro på aktie- og obligationsmarkederne fredag morgen, hvor de danske renter er åbnet en anelse lavere.

Torsdag var noget omskiftelig på det danske obligationsmarked, hvor den tiårige danske rente startede dagen med at falde 3 basispoint for siden at stige 8 basispoint og dermed lukke 5 basispoint højere i 0,88 pct. Fredag finindstilles renten yderligere til 0,87 pct. - et fald på et enkelt basispoint.

Dermed følger de danske obligationer i hælene på udviklingen i USA. Den 10-årige amerikanske rente er ligeledes faldet med 1 basispoint efter dansk børslukketid torsdag til 2,18 pct.

Mens obligationshandlerne i de seneste dage har holdt skarpt øje med Kina, olieprisen og udviklingen på aktiebørserne, så kan fredagens retningsgiver for obligationsmarkedet meget vel blive af den mere traditionelle slags, idet der kommer vigtigt nyt fra nøgletalsfronten.

Således offentliggøres kl. 14.30 jobrapport fra USA. Statistikken, som populært er blevet kaldt kongen af nøgletal, ventes at vise en uændret arbejdsløshed på 5 pct. samt en jobskabelse uden for landbruget på 200.000 arbejdspladser mod 211.000 i november. Det viser estimater fra Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også