Investor
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Aktier åbning: Pandora kan ikke holde kadencen

Smykkekoncernen Pandora imponerende i torsdagens handel med markant fremgang i det sure marked, men fredag morgen må smykkeaktien lidt nedad, hvor der ellers er overvægt af moderate plusser hos C20-medlemmerne. C20 Cap-indekset åbner med en stigning på 0,16 pct. i 1013,00. GN Store Nord får et solidt løft på en købsanbefaling hos finanshuset Jefferies.

GN Store Nord A/S -aktien stiger med 3,7 pct. til 131,9 kr. GN Store Nord løftes til køb hos det amerikanske finanshus Jefferies, som tidligere havde en holdanbefaling på høreapparat-aktien. Kursmålet bliver sat til 145 kr. fra 132 kr. Finanshuset beretter, at GN Store Nord har fået det bedst mulige realistiske scenarie i patentsagen mod William Demant, og forliget fjerne risiko fra GN-aktien, som har klaret sig dårligere end markedet i de seneste måneder.

Pandora A/S -aktien lukkede torsdag med et plus på 4,5 pct. og investorerne må konstatere, at aktien har tabt pusten, da den fredag morgen åbner med et fald på 0,6 pct. til kurs 895,5 kr.

Den hårdt pressede A.P. Møller -Maersk A/S -koncern kan notere, at aktierne får lidt luft, og Mærsks B-aktie stiger med 0,1 pct. til 8.440 kr. efter torsdagens dyk på godt 4 pct. A.P. Møller - Mærsk og de øvrige rederier kan notere, at Europas største containerhavn i Rotterdam er lukket, da havnemedarbejderne torsdag eftermiddag begyndte en strejke.

Danske Bank A/S åbner med en stigning på 0,5 pct. i 186,3 kr. Barclays er blevet mere positiv på den europæiske banksektoren, og i samme ombæring får Danske Bank roser med på vejen. Danske Bank er nævnt som Toppick i den europæiske banksektoren hos Barclays, og i dette selskab findes også Deutsche Bank, hollandske ING, og ABN Amro. Generelt nævner Barclays, at banken foretrækker banker i den nordlige del af Europa. Barclays løfter sin anbefaling på sektoren til positiv fra tidligere neutral. Det bliver også lige nævnt, at udviklingen i Kina er afgørende for banksektorens aktier samt at et vækstchok i Kina er indpriset i sektorens aktier, så derfor er risikoen begrænset.

BRANCHENYT
Læs også